Βρέθηκαν 37 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 2.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
HACCP
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The effectiveness of the HACCP system in the dairy industry. Case study of yogurt production industry. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
21-9-2024
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΛΑΨΗΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (ΜΔΕ) πραγματεύεται τον βαθμό επίτευξης των στόχων του HACCP που στην ουσία είναι η αποτελεσματικότητα του. Για την αποτελεσματικότητα του HACCP πρέπει να αναγνωρίζονται και να καταγράφονται οι κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του τροφίμου και συγκεκριμένα στην παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού από εξειδικευμένο προσωπικό. Να...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Exploring Beekeepers΄ Perceptions and Attitudes Toward the ISO 22000:2018 Standard [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-09-2024
ΧΡΥΣΗ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Το ISO 22000-2018 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων. Αφορά επιχειρήσεις και οργανισμούς που χειρίζονται τρόφιμα από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση των προϊόντων στον καταναλωτή. Η παρούσα διπλωματική εργασία ερευνά τις απόψεις και στάσεις των μελισσοκόμων με σκοπό να δώσει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τη διάδοση του προτύπου σε αυτόν τον πρωτογενή τ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Application of hazard analysis and critical control points (HACCP) in the industry of sterile cytotoxic pharmaceutical products. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-09-2024
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ασφάλεια των φαρμακευτικών σκευασμάτων αποτελεί μείζονα σκοπό της σύγχρονης Βιομηχανίας Φαρμάκων η οποία αποτελεί ζωτικό παράγοντα της οικονομίας των κρατών. Η παραγωγή ασφαλών και αποδεκτών φαρμακευτικών προϊόντων επιτυγχάνεται μέσω της μεθοδολογίας της διαχείρισης κινδύνου ποιότητας. Στη παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται για πρώτη φορά η εφαρμογή του συστήματος HACCP ως εναλλακτικό εργ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Application of Quality Processes and Tools in Sea Bass (Dicentrarchus labrax) Aquaculture Production: A Case Study [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-9-2023
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η υδατοκαλλιέργεια είναι ένας σημαντικός κλάδος τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Ένα από τα ευρέως καλλιεργούμενα είδη στην μεσογειακή υδατοκαλλιέργεια είναι το Λαβράκι (Dicentrarchus labrax) το οποίο έχει σημαντική οικονομική σημασία. Στην παραγωγή λαβρακιού πρωταρχικό θέμα έρευνας, αποτελούν οι δυσμορφίες καθώς έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ευημερία και στην οικονομική του σημασία...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food quality and safety management systems.Their contribution to the wine vinegar industry. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
17-09-2023
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Διανύοντας τον 21 αιώνα είναι πια κοινώς αποδεκτό ότι η ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί βασικό κριτήριο ικανοποίησης του καταναλωτικού κοινού καθώς και μέτρο της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης στη διεθνή αγορά. Προϋπόθεση για να διαθέτουν τα τρόφιμα υψηλή ποιότητα και ασφάλεια είναι η εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας από τις εταιρείες. Η Εργασία αποτελείται α...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
THE TASTE PROFILE OF OLIVE OIL IN THE PELOPONNESE [Αγγλική]
Ημερομηνία:
16-9-2023
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΦΑΡΛΕΚΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί το γευσιγνωστικό προφίλ του ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο. Έχουν χρησιμοποιηθεί 25 δείγματα ελαιόλαδου από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες της Πελοποννήσου. Αρχικά γίνεται μια ιστορική αναδρομή και στη συνέχεια αναφορά στα χαρακτηριστικά του δέντρου της ελιάς. Ακολουθεί περιγραφή των ελαιοποιήσιμων ποικιλιών με έμφαση στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλύονται...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Development and implementation of the HACCP system in dairy production industry and the impact of using FSMS and QMS signals on consumer behaviours [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2022 [2022-09-25]
Γεωργακοπούλου, Ευφροσύνη
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η μελέτη των προσδοκιών και των αντιλήψεων των καταναλωτών αποτελεί τη βάση για κάθε επιτυχημένη παραγωγή και εμπορία τροφίμων. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνηθούν οι αντιλήψεις των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και η επίδρασή τους στις αγοραστικές αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, διενεργήθηκε ποσοτική έρευνα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The degree of readiness of food companies for the implementation of quality management systems, food safety management systems, Total Quality Management and Lean manufacturing. The case study of a food company producing natural honey. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
24-09-2022 [2022-09-24]
Νάνου, Δήμητρα
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός: Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να προσδιοριστεί ο βαθμός ετοιμότητας των επιχειρήσεων τροφίμων να υιοθετήσουν συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Lean Manufacturing.
Μεθοδολογία: Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός χρησιμοποιήθηκε μια σειρά από δομημένα ερωτηματολόγια, σε επιχείρηση παραγωγής φυσικού μελιού προκε...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food safety management system (FSMS) implementation in a naval ship: advantages and implementation barriers [Αγγλική]
Ημερομηνία:
03-06-2022 [2022-06-03]
Αγριογιάννης, Μιχαήλ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Από το 1990 είναι υποχρεωτική σε όλες τις σχετικές με τρόφιμα, μονάδες και επιχειρήσεις, η εφαρμογή ενός συστήματος, το οποίο ταυτοποιεί, αξιολογεί και ελέγχει τους σημαντικούς, για την ασφάλεια των τροφίμων κινδύνους, όπως το Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Το Πολεμικό Ναυτικό, στηριζόμενο στις επτά αρχές του συστήματος αυτού, δημιούργησε ένα αντίστοιχο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλ...
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
ΠΙΣΠΙΡΙΚΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Περίληψη
Κύριος σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, αφενός με τη βοήθεια ενός θεωρητικού πλαισίου ανασκόπησης και αφετέρου με τη διεξαγωγή μιας επιστημονικής έρευνας, να γίνει συγκριτική αξιολόγηση και υπολογισμός των αποτελεσμάτων και της απόρροιας που επιφέρει η υιοθέτηση ή μη των αρχών του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Επιπλέον σκοπός, είναι να γίνει προσδιο...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
An Analysis of Quality Assurance Data from Food Companies [Αγγλική]
Ημερομηνία:
19-09-2021 [2021-09-19]
Στόικου, Αικατερίνη
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): H ανάπτυξη και η εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης Ποιότητας, τα τελευταία χρόνια, συνεχώς αυξάνεται. Συχνά, τα Συστήματα Ποιότητας συνδυάζονται για να διασφαλίσουν διάφορες πτυχές της ποιότητας, όπως ένας συνδυασμός συστήματος HACCP με το ISO 9001. Είναι επίσης δυνατό, τα συστήματα αυτά να ενσωματώνονται, όπως στο BRC που σχεδιάστηκε αρχικά για τις βιομηχανίες. Ωστόσο, η απόδοση ενός μεμονωμένου ή ...
Η συμβολή της ποιότητας και οι εναλλακτικές πρακτικές διαχείρισης της στα συμπληρώματα διατροφής
MSc
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The contribution of quality in dietary supplements and the different quality management practices [Αγγλική]
Ημερομηνία:
19-09-2021 [2021-09-19]
Αποστόλου, Παναγιώτης
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Εισαγωγή: Ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής αυξάνεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία, με την κυκλοφορία στην αγορά πληθώρας σκευασμάτων για χρήση ως θεραπευτικά, διατροφικά ή ψυχολογικά βοηθήματα. Ωστόσο, λόγω της μη κατάταξής τους στα φαρμακευτικά σκευάσματα, η διασφάλιση της ποιότητας τους είναι αμφίβολη, ενώ η νομοθεσία δεν έχει διασαφηνιστεί απόλυτα. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι αφενό...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Quality control on (PURSE SEINER) Fishing Vessels. Fishing method and use of the ISO 22000:2018 system in Purse Seiners fishing products process [Αγγλική]
Ημερομηνία:
16-05-2021 [2021-05-16]
ΦΡΑΝΤΖΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική πραγματεύεται τη «Διασφάλιση Ποιότητας σε Αλιευτικά Σκάφη (Γρι-Γρι). Μέθοδος Αλιείας, καθώς και την εφαρμογή μελέτης ISO 22000:2018 στα παραγόμενα αλιεύματα».
Αρχικά, γίνεται αναφορά τόσο στο διεθνές, όσο και στο Εθνικό αλιευτικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται έμφαση στην πρωταγωνιστική θέση που κατέχουν τα ψάρια και τα αλιευτικά προϊόντα στο τομέα ασφάλειας τροφίμων,...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
“Failure Mode and Effects Analysis at a factory unit of cleaning and packaging of legumes” [Αγγλική]
Ημερομηνία:
15-05-2021 [2021-05-15]
Παπακρίβου, Ευδοκία
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η βιομηχανία τροφίμων οφείλει να στοχεύει διαρκώς στη διασφάλιση της ποιότητας των υλών που προωθεί προς κατανάλωση στην εποχή της τεχνολογίας που βιώνουμε. Σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας και τις σχετικές νομοθεσίες που έχουν οριστεί, η αυτοβελτίωση κάθε σύγχρονης βιομηχανίας θα επέλθει με μελέτη και εφαρμογή πλήρους ανάλυσης επικινδυνότητας των πρακτικών της. Μέσω των συστημάτων διασφάλισης τροφ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
PACKAGING AS A FOOD QUALITY ASSURANCE FACTOR. THE CASE OF ACTIVE BIOBASED PACKAGING IN FRUIT, VEGETABLES, AND DΑΙRY PRODUCTS [Αγγλική]
Ημερομηνία:
15-05-2021 [2021-05-15]
ΤΣΕΡΩΤΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν λάβει χώρα πολλές σημαντικές εξελίξεις στη βιομηχανία και,
ειδικότερα, στη βιομηχανία τροφίμων, διεθνώς. Μία από αυτές είναι τα νέα υλικά συσκευασίας
τροφίμων. Η καινοτόμος συσκευασία αποτελεί βασική επένδυση της παγκόσμιας βιομηχανίας
τροφίμων, αφού τονώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτή και συμμετέχει σε
σημαντικό βαθμό, στην επιτυχία του προϊόντος. ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Hazard Analysis of Critical Control Points (HACCP) and Failure Study (FMEA) in Table Olives Industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
13-09-2020 [2020-09-13]
Χατζηϊωαννίδης, Νικόλαος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Ο κλάδος της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών παρουσιάζει μια συνεχή ανάπτυξη, η οποία συνεχίζεται και τα τελευταία χρόνια μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, λόγω και των οικονομικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας. Για να μπορέσουν οι εταιρίες να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στις απαιτήσεις της αγοράς, να επιβιώσουν και τελικά να καταφέρουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, θα πρέπε...
Ημερομηνία:
28-09-2019 [2019-09-28]
Ποντικίδης, Κωνσταντίνος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η μελισσοκομία αποτελεί κλάδο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ο οποίος αποτελείται στην πλειοψηφία του από μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λίγους εργαζομένους, και παράγει πλήθος προϊόντων, με γνωστότερο το μέλι.
Η διασφάλιση της ποιότητας στην παραγωγή, επεξεργασία και εμφιάλωση του μελιού, επιτυγχάνεται με τη συμμόρφωση των παραγωγών με τους κανόνες ορθής μελισσοκομικής και υγιεινής πρακτι...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Robotics in Agriculture and Quality of Havrested Product [Αγγλική]
Ημερομηνία:
28-09-2019 [2019-09-28]
Μακαριάδου, Ευδοξία
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ρομποτική είναι ένας κλάδος ο οποίος συνεχώς βρίσκει νέα πεδία εφαρμογής. Η ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση διαφόρων σταδίων της καλλιέργειας, με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής, οδήγησε στη μελέτη, τον πειραματισμό και τέλος την εφαρμογή της ρομποτικής και στον αγροτικό τομέα. Στη μελέτη αυτή θα αναλυθεί η εφαρμογή της ρομποτικής στο στάδιο της συγκομιδής, επικε...
Ημερομηνία:
14-09-2019 [2019-09-14]
ΓΚΟΥΛΑΞΙΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Το νερό αποτελεί τον σημαντικότερο φυσικό πόρο τόσο για την ανάπτυξη και επιβίωση όλων των οργανισμών στον πλανήτη, όσο και για την χρησιμότητα του στην πρωτογενή και δευτερογενή παράγωγή. Αποτελεί δυνητικά ανανεώσιμο φυσικό πόρο καθώς εξαρτάται από της κλιματολογικές συνθήκες, την προσφορά και την ζήτηση και γενικά εξαρτάται από την ποιοτική και ποσοτική διαχείριση του νερού.
Στην παρούσα εργασ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Hazard Analysis and Critical Control Points during production and packaging of organic white goat cheese. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-09-2019 [2019-09-14]
Γκουζιώτης, Απόστολος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας είναι o σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός συστήματος Ανάλυσης Επικινδυνότητας και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP- Hazard Analysis of Critical Control Points) κατά τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας βιολογικού κατσικίσιου τυριού. Η μελέτη βασίστηκε στην επιχείρηση «Κ. Κοκκινομάτης», η οποία αποτελεί μια μικρή οικογενειακή μονάδα στο νομό Έβρου.
Η...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Study and implementation of a HAACP system in a small baking factory unit with elements of cold chain maintenance [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-09-2019 [2019-09-14]
Μυλωνάς, Γεώργιος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου. Βασικό θέμα της εργασίας είναι η Ασφάλεια Τροφίμων και πως αυτή επιτυγχάνεται μέσα από ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), το οποίο βασίζεται στις αρχές του HACCP.
Πέρα από το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο του σ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Evaluation of the Implementation of the Good Hygiene Practice, Good Manufacturing Practice and HACCP System in Bakery sector in Western Macedonia. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-09-2019 [2019-09-14]
Καραλίγκας, Ισαάκ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η κατοχύρωση της ασφάλειας και της υγιεινής των τροφίμων που παράγει μια βιοτεχνία παραγωγής άρτου, αρτοσκευασμάτων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής πρέπει να αποτελεί το βασικό μέλημα της διοίκησης και των εργαζομένων της επιχείρησης. Η ανάπτυξη ενός ολιστικού συστήματος πρόληψης, ετοιμότητας και δραστηριοτήτων αυτοελέγχου είναι πρακτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων για τ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The role of Safety and Quality Standards in the food industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
11-05-2019 [2019-05-11]
Αρχοντίκη, Ελένη
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ποιότητα έχει καταστεί ζωτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανταγωνισμού στην παγκόσμια αγορά τροφίμων. Για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο ποιοτικό τελικό προϊόν, η ποιότητα πρέπει να γίνεται ολοένα και πιο ελέγξιμη σε όλη την τροφική αλυσίδα από τον αρχικό προμηθευτή πρώτων υλών μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Η προσπάθεια για ποιότητα δεν είναι ελεύθερη επιλογή. Σημαντικοί παράγοντες είναι αφενός ο κα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) in dough production site [Αγγλική]
Ημερομηνία:
30-09-2018 [2018-09-30]
ΦΙΛΗ, ΕΥΛΑΜΠΙΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία τροφίμων, η διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Στη σύγχρονη βιομηχανία, επιτυγχάνεται μέσω της μελέτης και εφαρμογής του συστήματος ανάλυσης επικινδυνότητας και κρίσιμων σημείων που είναι γνωστό ως HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Αρωγοί στην επίτευξη της συνεχούς βελτίωσης των συστημάτων διασφάλισ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Quality management systems: How employees and recipients of products apprehend their function [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2018 [2018-09-23]
Πελάγος, Δημήτριος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Περίληψη
Τα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας (ΣΔΠ) έχουν εισέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια τόσο στην παραγωγική φάση όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες μιας επιχείρησης. Αυτή η εισαγωγή του «νέου εργαλείου» στην παραγωγή προϊόντων/υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει τόσο τους εργαζόμενους που εφαρμόζουν κάποιο ΣΔΠ (εργασιακές συνθήκες, συνήθειες, παραγωγικότητα, αποδοτικότητα κ.α.), όσο ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Investigation of the satisfaction of the food companies in the island of Kefalonia, implementing ISO 22000 [Αγγλική]
Ημερομηνία:
16-09-2018 [2018-09-16]
Φωκάς, Παναγής
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ο Σκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση της ικανοποίησης των επιχειρήσεων τροφίμων της Κεφαλονιάς από την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000.
Η εργασία διαρθρώνεται ουσιαστικά σε δύο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει το βιβλιογραφικό μέρο...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The application and effectiveness of Quality Management and Food Safety systems in Greek businesses. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
08-09-2018 [2018-09-08]
ΑΝΤΥΠΑ, ΜΑΙΡΗ
Σχολή:
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα:
Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
Περίληψη (Abstract): Food is essential for human survival; hence, it is reasonable that the Food Industry is one of the largest and most vital in the world. Companies in this industry have to deal with market needs as well as legal requirements in order to satisfy both safety and quality criteria/requirements for their products. In addition, in the last years food scandals have become a common occurrence, therefore co...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Consumer attitudes regarding food safety and quality management systems (HACCP, ISO 22000, ISO 9001). Evidence from Spain. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
30-09-2017 [2017-09-30]
Χαιριστανίδης, Γεώργιος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η διατροφή αποτελεί βασική βιολογική ανάγκη για τη διατήρηση στη ζωή. Στις περιοχές, όπως η Ισπανία, όπου η διαθεσιμότητα των τροφίμων δεν υπόκειται σε περιορισμούς, η ανάδειξη της σημασίας της υγιεινής και της ποιότητας των τροφίμων επιβάλλει το βασικό πλαίσιο λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι απόψεις των καταναλωτών για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι πάντα ταυτόσημε...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Evaluation of the standard ISO22000 and Water Safety Plans in the production and distribution of drinking water from the water companies - The European Experience [Αγγλική]
Ημερομηνία:
30-09-2017 [2017-09-30]
Τσουκαλάς, Διονύσιος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Το νερό αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά του οικοσυστήματος αφού αφενός είναι απαραίτητο για την λειτουργία των φυτικών και ζωικών οργανισμών και αφετέρου χρησιμοποιείται για την άρδευση των καλλιεργειών και για την επεξεργασία πολλών τροφίμων. Το νερό που καταναλώνεται απευθείας από τον άνθρωπο ή χρησιμοποιείται για την παραγωγή τροφίμων θα πρέπει είναι σύμφωνο με τις διατάξεις της κείμενης...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Implementation of Statistical Quality Control in the Productive Process of Bread [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2017 [2017-09-23]
Καρβούνη, Παρασκευή
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό την εφαρμογή εργαλείων Στατιστικού Ελέγχου Ποιότητας στην διαδικασία παραγωγής άρτου. Εφαρμόζονται παραμετρικά διαγράμματα ελέγχου για την παρακολούθηση παραγωγής ποικίλων ειδών άρτου. Με την χρήση των Διαγραμμάτων Ελέγχου, ως εργαλεία Στατιστικού Ελέγχου Ποιότητας, επιτυγχάνεται η συνεχής παρακολούθηση της διεργασίας και η εξασφάλιση σταθερού περιβάλλον...