Επιλέξτε την εφαρμογή κριτηρίων αναζήτησης απο την παρακάτω λίστα, στα αποτελέσματα που βρέθηκαν:
Απόκρυψη λίστας κριτηρίων αναζήτησης
Βρέθηκαν 24 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
ISO 22000
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Challenges during uniformed implementation of Quality Management Systems Standards: Case study in a Greek catering services chain [Αγγλική]
Ημερομηνία:
18-5-2025
ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΛΦΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Εισαγωγή : Η εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, όπως τα ISO 9001, ISO 22000 και ISO 14001, αποτελεί βασικό πυλώνα για την εξασφάλιση ποιότητας, ασφάλειας τροφίμων και περιβαλλοντικής ευθύνης στον τομέα των υπηρεσιών εστίασης. Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των προτύπων εξαρτάται όχι μόνο από την ύπαρξη διαδικασιών, αλλά και από την αντίληψη, τη γνώση και την εμπειρία των εργαζομένων...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The effectiveness of the HACCP system in the dairy industry. Case study of yogurt production industry. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
21-9-2024
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΛΑΨΗΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (ΜΔΕ) πραγματεύεται τον βαθμό επίτευξης των στόχων του HACCP που στην ουσία είναι η αποτελεσματικότητα του. Για την αποτελεσματικότητα του HACCP πρέπει να αναγνωρίζονται και να καταγράφονται οι κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του τροφίμου και συγκεκριμένα στην παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού από εξειδικευμένο προσωπικό. Να...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food quality and safety management systems.Their contribution to the wine vinegar industry. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
17-09-2023
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Διανύοντας τον 21 αιώνα είναι πια κοινώς αποδεκτό ότι η ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί βασικό κριτήριο ικανοποίησης του καταναλωτικού κοινού καθώς και μέτρο της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης στη διεθνή αγορά. Προϋπόθεση για να διαθέτουν τα τρόφιμα υψηλή ποιότητα και ασφάλεια είναι η εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας από τις εταιρείες. Η Εργασία αποτελείται α...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων: Μελέτη περίπτωσης ISO 22000 σε Μονάδα Παραγωγής Έτοιμων Γευμάτων. Διαφορές με το πρότυπο IFS FOOD [Αγγλική]
Ημερομηνία:
17-09-2023
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΓΚΕΚΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον και λόγω αύξησης της πολυπλοκότητας στην αλυσίδα τροφίμων, η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με αυτά και δεσμεύονται ως προς την ασφάλεια των τροφίμων μέσω κατάλληλων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων. Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων αποτελούν εγγύηση...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food Safety Management Systems. Implementation of ISO 22000 in a company participating in the "School meals" in primary school. Assessment of student satisfaction. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2022 [2022-09-25]
Κοντογιάννη, Αρετή
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στη παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται η ανάδειξη της σηµασίας του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 σε εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα ΄΄Σχολικά γεύματα΄΄ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και όπως περιγράφεται στο άρθρο 12 του νόμου 4455/2017. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων της εταιρείας που παράγ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
STUDY AND IMPLEMENTATION OF ISO IN FOOD INDUSTRIES, AND ESPECIALLY IN FLOUR MILLS [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2022 [2022-09-25]
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της εφαρμογής του προτύπου ISO
22000 στην περίπτωση των αλευρόμυλων. Διεξήχθη μία ποιοτική έρευνα με
συνεντεύξεις στον ιδιοκτήτη και τον υπεύθυνο για την διασφάλιση ποιότητας ενός
αλευρόμυλου στην Ελλάδα. Η Εταιρεία είναι πιστοποιημένη και οι λόγοι που την
οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι: α) απαίτηση από εξωτερικά ενδιαφερόμενα
μέρη (πελάτες...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Development and implementation of the HACCP system in dairy production industry and the impact of using FSMS and QMS signals on consumer behaviours [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2022 [2022-09-25]
Γεωργακοπούλου, Ευφροσύνη
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η μελέτη των προσδοκιών και των αντιλήψεων των καταναλωτών αποτελεί τη βάση για κάθε επιτυχημένη παραγωγή και εμπορία τροφίμων. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνηθούν οι αντιλήψεις των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και η επίδρασή τους στις αγοραστικές αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, διενεργήθηκε ποσοτική έρευνα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The degree of readiness of food companies for the implementation of quality management systems, food safety management systems, Total Quality Management and Lean manufacturing. The case study of a food company producing natural honey. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
24-09-2022 [2022-09-24]
Νάνου, Δήμητρα
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός: Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να προσδιοριστεί ο βαθμός ετοιμότητας των επιχειρήσεων τροφίμων να υιοθετήσουν συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Lean Manufacturing.
Μεθοδολογία: Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός χρησιμοποιήθηκε μια σειρά από δομημένα ερωτηματολόγια, σε επιχείρηση παραγωγής φυσικού μελιού προκε...
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
ΠΙΣΠΙΡΙΚΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Περίληψη
Κύριος σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, αφενός με τη βοήθεια ενός θεωρητικού πλαισίου ανασκόπησης και αφετέρου με τη διεξαγωγή μιας επιστημονικής έρευνας, να γίνει συγκριτική αξιολόγηση και υπολογισμός των αποτελεσμάτων και της απόρροιας που επιφέρει η υιοθέτηση ή μη των αρχών του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Επιπλέον σκοπός, είναι να γίνει προσδιο...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food Safety standards in Greece. The transition from the standard ISO 22000:2005 to the new ISO 22000:2018. Evaluation of the application of the ISO 22000 standard in companies of the food industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
Κουλιαδέλλη, Μαρία
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα εργασία θα μελετηθούν τα πρότυπα Διαχείρισης Ασφάλειας τροφίμων BRC, IFS, FSSC 22000 και ΙSO 22000 σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο ISO 22000. Στόχος είναι να αναλυθεί το κάθε πρότυπο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το διαφοροποιούν από τα άλλα, σε επίπεδο απαιτήσεων και πεδίου εφαρμογής.
Θα αναλυθούν οι διαφορές του νέου ISO 22000:2018 σε σχέση μ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The effectiveness of quality and safety management systems in the greek food industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
ΚΙΤΟΥ, ΑΝΝΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η διατροφή αποτελεί μια σταθερή επιδίωξη του ανθρώπου η οποία τον συνοδεύει σε όλη διάρκεια της ύπαρξης του είδους μας. Oι καταναλωτές της σημερινής κοινωνίας απαιτούν τρόφιμα υψηλής και σταθερής ποιότητας σε ευρεία ποικιλία καθ’ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η ποιότητα και η ασφάλεια στον τομέα των τροφίμων αποτελεί βασική προϋπόθεση της ικανότητας ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στις διεθνείς ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Integrated quality, food safety and environmental management system (according to ISO 9001: 2015, ISO 22000: 2005 & ISO 14001: 2015) in the food industry - Case study in the meat industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
Κίτου, Στέλλα
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η αγορά και το εμπόριο τροφίμων έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Ο αντίκτυπος της παγκοσμιοποίησης στην αγορά τροφίμων εμφανίζεται μέσα απο την αύξηση της πολυπλοκότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα. Για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών και λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθητοποίηση σχετικά με το εσωτερικό και εξωτερικό οργανωτικό πλαίσιο, οι οργανισμοί εφαρ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
An Analysis of Quality Assurance Data from Food Companies [Αγγλική]
Ημερομηνία:
19-09-2021 [2021-09-19]
Στόικου, Αικατερίνη
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): H ανάπτυξη και η εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης Ποιότητας, τα τελευταία χρόνια, συνεχώς αυξάνεται. Συχνά, τα Συστήματα Ποιότητας συνδυάζονται για να διασφαλίσουν διάφορες πτυχές της ποιότητας, όπως ένας συνδυασμός συστήματος HACCP με το ISO 9001. Είναι επίσης δυνατό, τα συστήματα αυτά να ενσωματώνονται, όπως στο BRC που σχεδιάστηκε αρχικά για τις βιομηχανίες. Ωστόσο, η απόδοση ενός μεμονωμένου ή ...
Η συμβολή της ποιότητας και οι εναλλακτικές πρακτικές διαχείρισης της στα συμπληρώματα διατροφής
MSc
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The contribution of quality in dietary supplements and the different quality management practices [Αγγλική]
Ημερομηνία:
19-09-2021 [2021-09-19]
Αποστόλου, Παναγιώτης
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Εισαγωγή: Ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής αυξάνεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία, με την κυκλοφορία στην αγορά πληθώρας σκευασμάτων για χρήση ως θεραπευτικά, διατροφικά ή ψυχολογικά βοηθήματα. Ωστόσο, λόγω της μη κατάταξής τους στα φαρμακευτικά σκευάσματα, η διασφάλιση της ποιότητας τους είναι αμφίβολη, ενώ η νομοθεσία δεν έχει διασαφηνιστεί απόλυτα. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι αφενό...
Ενοποιημένη προσέγγιση των συστημάτων διαχείρισης BRC, IFS και ISO 22000, στη βιομηχανία γάλακτος
MSc
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Integrated approach of BRC, IFS and ISO 22000 managment systems, in dairy industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
20-09-2020 [2020-09-20]
Παναγιώτου, Κωνσταντίνος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ασφάλεια των τροφίμων, είναι ένα μείζον θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. Πολυάριθμα διατροφικά σκάνδαλα, σε μία κοινωνία της άμεσης και εύκολης ενημέρωσης, οδήγησαν σε απώλεια της εμπιστοσύνης, εκ μέρους των καταναλωτών. Η βιομηχανία τροφίμων, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις, προσπάθησε να μειώσει το σχετιζόμενο με την ασφάλεια ρίσκο και να αποκαταστήσει τη σχέση της με τους καταναλωτές. Απάντηση ήτ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Researching the impact of ISO 22000 certification on the satisfaction of confectionaries' customers [Αγγλική]
Ημερομηνία:
13-09-2020 [2020-09-13]
Αγαπητός, Ευριπίδης
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η πετυχημένη παρουσία μιας επιχείρησης σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, προϋποθέτει τη διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, με σκοπό τη διαφοροποίησή της από τους ανταγωνιστές. Η ικανοποίηση των πελατών και η ανταπόκριση στις απαιτήσεις του καταναλωτή πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο κάθε εταιρείας και η υιοθέτηση μιας πελατοκεντρικής προσέγγισης είναι απαραίτητη. Στον κλάδο των τροφί...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The Certification of management systems in the countries of S.E. Europe and its correlation with the research activity on this topic: Εvolution over time 2008-2018 [Αγγλική]
Ημερομηνία:
28-09-2019 [2019-09-28]
Άννα, Νταλάκου
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): H ποιότητα χρησιμοποιείται σήμερα ως ένα από τα βασικά όπλα των επιχειρήσεων για να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα-υπηρεσίες. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν πρότυπα ποιότητας ISO καθώς η πιστοποίηση των Συστημάτων Διοίκησης Ποιότητας γίνεται πάντοτε σε σχέση με ένα συγκεκριμένο πρότυπο, ανάλογα με το προϊόν ή την υπηρεσία. Η παρούσα εργασία μελετά την διάδοση της Πιστοποίησης Συστημά...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
INTEGRATION OF FOOD QUALITY AND SAFETY MANAGEMENT SYSTEMS. THE ATTITUDE OF EMPLOYEES TO ORGANIZATIONAL CHANGE. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
28-09-2019 [2019-09-28]
ΖΗΡΑ, ΓΙΑΝΝΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η στάση των εργαζομένων μίας βιομηχανικής εταιρείας, κατόπιν της πρόσφατης εισαγωγής και εφαρμογής των απαιτήσεων του προτύπου ISO 22000:2005. Η εταιρεία εφαρμόζει ήδη από το 2003 σύστημα διαχείριστης ποιότητας που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2015. Σκοπός της παρούσας εργασίας αποτελεί η διερεύνηση της ολοκλήρωσης συστημάτων διαχείρισης...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Investigation of the satisfaction of the food companies in the island of Kefalonia, implementing ISO 22000 [Αγγλική]
Ημερομηνία:
16-09-2018 [2018-09-16]
Φωκάς, Παναγής
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ο Σκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση της ικανοποίησης των επιχειρήσεων τροφίμων της Κεφαλονιάς από την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000.
Η εργασία διαρθρώνεται ουσιαστικά σε δύο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει το βιβλιογραφικό μέρο...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Consumer attitudes regarding food safety and quality management systems (HACCP, ISO 22000, ISO 9001). Evidence from Spain. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
30-09-2017 [2017-09-30]
Χαιριστανίδης, Γεώργιος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η διατροφή αποτελεί βασική βιολογική ανάγκη για τη διατήρηση στη ζωή. Στις περιοχές, όπως η Ισπανία, όπου η διαθεσιμότητα των τροφίμων δεν υπόκειται σε περιορισμούς, η ανάδειξη της σημασίας της υγιεινής και της ποιότητας των τροφίμων επιβάλλει το βασικό πλαίσιο λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι απόψεις των καταναλωτών για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι πάντα ταυτόσημε...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Integration of Food Safety Management Systems and Application in Food Industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2017 [2017-09-23]
Σπυρίδης, Ιωάννης
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου τροφίμων οδήγησε σε αύξηση της πολυπλοκότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου διατροφικού κινδύνου. Η ευρεία περιβαλλοντική ρύπανση και τα διαρκώς εμφανιζόμενα διατροφικά σκάνδαλα ενίσχυσαν την ανησυχία των πολιτών ως προς την ασφάλεια των καταναλισκόμενων τροφίμων. Η ανάγκη για παροχή εγγυήσεων και η απαιτούμενη επικοινωνία κα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
INVESTIGATION FOR THE IMPLEMENTATION OF ISO 22000 IN OLIVE OIL STANDARDIZATION AND OLIVE PRESS PLANTS OF LESVOS ISLAND [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2017 [2017-09-23]
Νιάρχος, Αθανάσιος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική διατριβή έχει ως στόχο να διερευνήσει την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000:2005 σε μονάδες ελαιοτριβείων και τυποποίησης ελαιολάδου της νήσου Λέσβου, προκειμένου να προσδιοριστούν οι λόγοι για τους οποίους επιλέγουν οι παραπάνω μονάδες να πιστοποιηθούν σύμφωνα με το παραπάνω πρότυπο, καταγράφοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Quality management in the food sector. Study of non conformities and seizures to food companies. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
10-2016 [2016-10]
ΣΚΟΔΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα μελέτη, αρχικά γίνεται ένας προσδιορισμός των εννοιών του τροφίμου, της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων και του κινδύνου στο χώρο των τροφίμων. Έπεται μια περιγραφή της μεθοδολογίας ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων μέσω του συστήματος HACCP και των συνηθέστερων προτύπων ποιότητας που απαντώνται διεθνώς. Τέλος, παρουσιάζονται η εξέλιξη της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας σχ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The role of laboratories in food safety [Αγγλική]
Ημερομηνία:
09-2016 [2016-09]
ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ασφάλεια τροφίμων συνδέεται με την παρουσία των τροφογενών κινδύνων στο τρόφιμο που καταναλώνεται. Επειδή η εισαγωγή του κινδύνου μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας τροφίμων, είναι απαραίτητο να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος στα διάφορα στάδια της αλυσίδας τροφίμων.
Τα εργαστήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των τροφίμων, δεδομένου ότι τόσο οι μικροβιολογικές όσο...