Βρέθηκαν 10 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
ασφάλεια τροφίμων
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food safety management system (FSMS) implementation in a naval ship: advantages and implementation barriers [Αγγλική]
Ημερομηνία:
03-06-2022 [2022-06-03]
Αγριογιάννης, Μιχαήλ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Από το 1990 είναι υποχρεωτική σε όλες τις σχετικές με τρόφιμα, μονάδες και επιχειρήσεις, η εφαρμογή ενός συστήματος, το οποίο ταυτοποιεί, αξιολογεί και ελέγχει τους σημαντικούς, για την ασφάλεια των τροφίμων κινδύνους, όπως το Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Το Πολεμικό Ναυτικό, στηριζόμενο στις επτά αρχές του συστήματος αυτού, δημιούργησε ένα αντίστοιχο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food Safety standards in Greece. The transition from the standard ISO 22000:2005 to the new ISO 22000:2018. Evaluation of the application of the ISO 22000 standard in companies of the food industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
Κουλιαδέλλη, Μαρία
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα εργασία θα μελετηθούν τα πρότυπα Διαχείρισης Ασφάλειας τροφίμων BRC, IFS, FSSC 22000 και ΙSO 22000 σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο ISO 22000. Στόχος είναι να αναλυθεί το κάθε πρότυπο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το διαφοροποιούν από τα άλλα, σε επίπεδο απαιτήσεων και πεδίου εφαρμογής.
Θα αναλυθούν οι διαφορές του νέου ISO 22000:2018 σε σχέση μ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The effectiveness of quality and safety management systems in the greek food industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
ΚΙΤΟΥ, ΑΝΝΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η διατροφή αποτελεί μια σταθερή επιδίωξη του ανθρώπου η οποία τον συνοδεύει σε όλη διάρκεια της ύπαρξης του είδους μας. Oι καταναλωτές της σημερινής κοινωνίας απαιτούν τρόφιμα υψηλής και σταθερής ποιότητας σε ευρεία ποικιλία καθ’ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η ποιότητα και η ασφάλεια στον τομέα των τροφίμων αποτελεί βασική προϋπόθεση της ικανότητας ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στις διεθνείς ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food traceability and safety : Prevention of food fraud regarding production, distribution and sales of products. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
20-09-2020 [2020-09-20]
Χρισταντώνης, Ιωάννης
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η δημόσια υγιεία τα τελευταία χρόνια, απειλείται συχνά από διατροφικά σκάνδαλα τα οποία εκδηλώνονται μέσα στην σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων. Η παγκοσμιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η έκρηξη εξέλιξης της τεχνολογίας μπορούν να προκαλέσουν φαινόμενα ντόμινο και μια διατροφική κρίση να εξαπλωθεί σε μηδενικό χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πέρα από τους γενικούς και κύριους κινδύνους που περιλα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Βiosensors in food packaging materials [Αγγλική]
Ημερομηνία:
15-10-2018 [2018-10-15]
ΦΑΡΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ)
Περίληψη (Abstract): Η συσκευασία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποθήκευση, την προστασία, τη συντήρηση και τη μεταφορά των διατροφικών προϊόντων μέχρι τον καταναλωτή. Στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων εντάσσεται και η ανάπτυξη κατάλληλων αισθητήρων. Με δεδομένο ότι τόσο η συντήρηση των τροφών όσο και η ανίχνευση των διαφόρων αλλοιώσεων σε αυτά συνδεέται με βιοχημικές δρά...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The role of food quality and safety on business perfomance. Comparative study of proposed models [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2018 [2018-09-23]
Κονταξή, Ευαγγελία
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Έχοντας αναγνωρίσει την ποιότητα ως βασικό παράγοντα, για την παραγωγή προϊόντων, και την ασφάλεια ως αναγκαία για την υγεία των καταναλωτών, υπογραμμίζεται η σημασία τους στην επιτυχημένη λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι καταναλωτές, ευαισθητοποιημένοι πια, στην σύγχρονη κοινωνία επιζητούν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα/υπηρεσίες. Οι επιχειρήσεις, διαπιστώνοντας αυτή την τάση, σπεύδουν ολοένα να πρ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Food Safety Management Practices in restaurants, fast-food outlets, hotel restaurants and school canteens in the city of Volos. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2018 [2018-09-23]
Σταυράκη, Χριστίνα
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι ο προσδιορισμός της γνώσης και των πρακτικών διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000: 2005, το σύστημα HACCP και τα προαπαιτούμενα προγράμματά τους (Πρωτόκολλο Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practice, GMP), και το Πρότυπο Διαδικασιών για την Υγιεινή Λειτουργία (Sanitation Standard Operating Procedures, SSOP)) στα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Investigating the prosperities of quality marks in the agrifood value chain [Αγγλική]
Ημερομηνία:
30-09-2017 [2017-09-30]
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ποιότητα και η διασφάλισή της αποτελούν τα τελευταία χρόνια πρωταρχικό στόχο στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από τους καταναλωτές. Ειδικότερα, στον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, η ευαισθησία στις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην υγεία των καταναλωτών από την κατανάλωση ακατάλληλων ή και επικίνδυνων τροφίμων είναι προφανής. Οι έννοιες της ποιότητας και της ασφάλειας των τ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
ISO 22000:2005 implementation in hospitals. Comparative study of the level of implementation in the public hospitals of Western Macedonia [Αγγλική]
Ημερομηνία:
16-09-2017 [2017-09-16]
ΔΑΔΑΜΟΓΙΑ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Το ISO 22000:2005 αποτελεί σύστημα διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και εν γένει της ποιότητας των τροφίμων. Στόχος της εφαρμογής του είναι ο μηδενισμός ή ο περιορισμός της πιθανότητας εμφάνισης κινδύνων σχετικά με την υγεία του καταναλωτή. Η εφαρμογή του καθίσταται σημαντική σε όλες τις επιχειρήσεις παρασκευής, αποθήκευσης και διάθεσης τροφίμων. Τα νοσοκομεία αποτελούν χώρους παρασκευής και δ...
Ημερομηνία:
01-10-2016 [2016-10-01]
ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία βασίζεται στην θεωρητική ανάλυση τέτοιων συστημάτων μέσω της παράθεσής τους και εφαρμογής του σε μία εταιρεία τροφίμων και δη ένα συσκευαστήριο νωπών αλιευμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα εφαρμογής τους. Πιο αναλυτικά, στο θεωρητικό πλαίσιο, στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται εκτενής αναφορά στην ποιότητα και στα κύρια χαρακτηριστικά της, ...