Κριτήρια αναζήτησης: τρόφιμα
Βρέθηκαν 9 αποτελέσματα
Βρέθηκαν 9 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: τρόφιμα Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Molecular Methods for the Detection of Adulteration in Packaged Foods [Αγγλική] Ημερομηνία: 05-03-2023 Συγγραφέας: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μία βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες και μερικές μελλοντικές μοριακές τεχνικές ανίχνευσης νοθείας σε συσκευασμένα τρόφιμα. Συνήθως τα τρόφιμα τα οποία υπόκεινται σε εφαρμογές νοθείας από τους παρασκευαστές αλλά και όχι μόνο, είναι το κρέας, τα ψάρια και γενικότερα τα ζωικά προϊόντα, μιας και η σκόπιμη νοθεία αυτών μπορεί να αποφέρει με...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: COVID-19 impact and challenges on the grocery landscape in the United Kingdom [Αγγλική] Ημερομηνία: 11-09-2022 [2022-09-11] Συγγραφέας: Katsounaros, Anestis Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Περίληψη (Abstract): COVID-19 has severely impacted the UK society as it is an unprecedented health crisis with grocery shopping behaviour and trends changing dramatically, throughout the pandemic lifecycle. COVID-19 has generated unusual market conditions, which cannot leave grocery shopping unaffected. The goal of this dissertation is to study the behaviour of UK consumers and possibly help the industry understand t...
Ημερομηνία: 25-09-2021 [2021-09-25] Συγγραφέας: ΠΙΣΠΙΡΙΚΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): Περίληψη Κύριος σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, αφενός με τη βοήθεια ενός θεωρητικού πλαισίου ανασκόπησης και αφετέρου με τη διεξαγωγή μιας επιστημονικής έρευνας, να γίνει συγκριτική αξιολόγηση και υπολογισμός των αποτελεσμάτων και της απόρροιας που επιφέρει η υιοθέτηση ή μη των αρχών του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Επιπλέον σκοπός, είναι να γίνει προσδιο...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Implementation and evaluation of statistical quality control techniques in a food company: the case of frozen vegetables [Αγγλική] Ημερομηνία: 19-09-2021 [2021-09-19] Συγγραφέας: Καρράς, Νικόλαος Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία (ΔΕ) εστιάζει στις μεθόδους Στατιστικού Ελέγχου Ποιότητας με έμφαση στον Στατιστικό Έλεγχο Διεργασίας και στους Δείκτες Ικανότητας Διεργασίας καθώς και στην εφαρμογή τους στη βιομηχανική παραγωγή. Βασικός λόγος για την επιλογή του θέματος της διπλωματικής εργασίας αποτέλεσε το ενδιαφέρον μου για τον τομέα των τροφίμων αφού καλύπτει μία από τις βασικές ανθρώπινες ανάγ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Factors that affect the quality of agricultural products [Αγγλική] Ημερομηνία: 23-09-2018 [2018-09-23] Συγγραφέας: Δραμουντάνη, Ειρήνη Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η μαζική μετακίνηση των πληθυσμών στα αστικά κέντρα (ειδικά στην Ελλάδα), κατέστησε την πρωτογενή παραγωγή ως δευτερεύουσα επιλογή. Έτσι, με την εγκατάλειψη της υπαίθρου, η ζήτηση και οι απαιτήσεις για γεωργικά αγαθά, και ειδικά για νωπά, αυξήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η μεγάλη ζήτηση των πρωτογενών αγροτικών προϊόντων στα ασ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Nanoparticles and foods - New scientific data and teaching approaches [Αγγλική] Ημερομηνία: 01-10-2017 [2017-10-01] Συγγραφέας: Κανδύλης, Παναγιώτης Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Στη σημερινή εποχή της ταχείας τεχνολογικής εξέλιξης, η νανοτεχνολογία κατέχει σημαντική θέση. Προϊόντα νανοτεχνολογίας χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή με πολλούς και διάφορους τρόπους, συχνά χωρίς την άμεση γνώση του καταναλωτή. Λόγω αυτής της έκρηξης των χρήσεων της νανοτεχνολογίας, υπάρχει ανάγκη για επικαιροποίηση των υπαρχόντων σχολικών προγραμμάτων σπουδών με την ενσωμάτωση των εννοιών ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Implementation of Statistics Tools for Quality Control in Food Processing Industry [Αγγλική] Ημερομηνία: 16-09-2017 [2017-09-16] Συγγραφέας: Κοπανίδου, Μαρίνα Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): Η ποιότητα των τροφίμων είναι μια σημαντική απαίτηση παρασκευής τροφίμων, επειδή οι καταναλωτές τροφίμων είναι επιρρεπείς σε οποιαδήποτε μορφή μόλυνσης που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Πολλοί καταναλωτές βασίζονται επίσης στα πρότυπα παραγωγής και επεξεργασίας, ειδικά σε περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να γνωρίζουν ποια συστατικά είναι παρόντα λόγω διατροφικών, θρ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: “Crisis management and reputation management in Greek companies: the food and drinks sector” [Αγγλική] Ημερομηνία: 02-09-2017 [2017-09-02] Συγγραφέας: Μακρής, Αθανάσιος Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Περίληψη (Abstract): The present study aimed at investigating crisis and corporate reputation management in the Greek food and beverage sector in the region of Drama. Specifically, it aimed at the level that the firms use these two kinds of management, the relative perceptions of their employees and the examination of a possible interconnection between crisis and corporate reputation management. For this purpose, a qu...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Proper management practice of plant protection products, current situation in Greece and suggestions regarding the optimization of the current practice in order to minimize the residual of pesticides on food. [Αγγλική] Ημερομηνία: 19-07-2017 [2017-07-19] Συγγραφέας: ΜΙΧΟΥ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): H ταχεία πρόοδος της επιστήμης της Χημείας, καθώς και η ανάγκη επίλυσης του επισιτιστικού προβλήματος της ανθρωπότητας, οδήγησαν στην ανακάλυψη και στη χρήση των φυτοφαρμάκων. Mε την πάροδο του χρόνου όμως και ενώ η εφαρμογή των εν λόγω ουσιών γινόταν ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη, άρχισε να κλονίζεται η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, σχετικά με την ποιότητα των τροφίμων, που κατανάλωνε. Παράλληλα, γ...