Κριτήρια αναζήτησης: γαστρονομία
Βρέθηκαν 9 αποτελέσματα
Βρέθηκαν 9 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: γαστρονομία Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: EXPLORING MARKET ENTRY STRATEGIES OF GASTRONOMY TOURISM IN CRETE [Αγγλική] Ημερομηνία: 24-09-2022 [2022-09-24] Συγγραφέας: Τσιρίκα, Χρύσα Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη διερεύνηση των στρατηγικών εισόδου στην αγορά του γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την έρευνα γίνεται προσπάθεια να διερευνηθεί αν το νησί της Κρήτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελκυστικός γαστρονομικός τουριστικός προορισμός, ποιες θεωρούνται ως κατάλληλες στρατηγικές για την είσοδο στην αγορά στον τομέα του τουρισμού γαστρονομίας σ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: «Sustainable tourism development and special and alternative forms of tourism. The case of gastronomic tourism in the Regional Unit of Ioannina, Greece.» [Αγγλική] Ημερομηνία: 25-09-2021 [2021-09-25] Συγγραφέας: Κεφαλίδου, Ελένη Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Ο γαστρονομικός τουρισμός χαρακτηρίζει ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών και να ενισχύσει την ανάπτυξη μιας περιοχής. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να ενισχύσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Ιωαννίνων οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης του γασ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Municipality of Patra’s cultural promotion and public attendance actions (2015-2019): Catering entrepreneurs’ view on the effectiveness of promotion practices [Αγγλική] Ημερομηνία: 19-09-2021 [2021-09-19] Συγγραφέας: Γιαννακάρα, Κυριακή Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Η πολιτιστική προβολή ενός τόπου αποτελεί βασικό συστατικό της οικονομικής της ανάπτυξης τις τελευταίες δεκαετίες και οι πόλεις καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες ώστε να προωθήσουν διάφορους επιχειρηματικούς τους τομείς τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η εστίαση είναι ένας από αυτούς τους κλάδους και όπως αποδεικνύεται χαίρει ιδιαίτερης προβολής σε πόλεις με υψηλή προσέλευση τουρισ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Strategic Marketing Plan about the Development of Gastronomic Tourism in Messinia [Αγγλική] Ημερομηνία: 17-05-2020 [2020-05-17] Συγγραφέας: Ξυνός, Μανώλης Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση του γαστρονομικού τουρισμού στο Νομό Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, η εργασία αυτή θα προσεγγίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, δίνοντας έμφαση στο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Επιπλέον, θα αναλύσει τους τρόπους που οι τελευταίοι προωθούν το γαστρονομικό τουρισμό,...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: THE CONTRIBUTION OF GASTRONOMY TO THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF TOURISM [Αγγλική] Ημερομηνία: 29-09-2019 [2019-09-29] Συγγραφέας: Δράκου, Χριστίνα Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της συμβολής της γαστρονομίας στον τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων φαγητού και ποτού, καθώς και των παραγόντων που είναι κρίσιμοι για την επιτυχή προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας. Πραγματοποιήθηκε πρωτογενής ποσοτική έρευνα με ερωτηματολόγια και δείγμα 120 συμμετεχόντων. Τ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Corfu as a gastronomic destination [Αγγλική] Ημερομηνία: 29-09-2019 [2019-09-29] Συγγραφέας: Μπαλακανακη, Αννα Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να ερευνήσει αν η Κέρκυρα μπορεί να μεταστραφεί από τον μαζικό τουρισμό προς τον εναλλακτικό και να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό βάση των πόρων που διαθέτει. Οι ερευνητικές υποθέσεις που τέθηκαν λοιπόν ήταν, αν η Κέρκυρα μπορεί να αποτελέσει έναν γαστρονομικό προορισμό που θα μπορεί να ανταγωνίζεται τις ήδη πετυχημένες περιπτώσεις και πως αυτό ενισχύει την ε...
Ημερομηνία: 29-09-2019 [2019-09-29] Συγγραφέας: Δοντάς-Χρύσης, Δημήτριος-Μιχαήλ Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Η διεύρυνση του τουρισμού με τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές του έδωσε τη δυνατότητα ανάδειξης πολλών τομέων της καθημερινότητας που καθίστανται σπουδαίοι και αξιόλογοι οικονομικοί και πολιτιστικοί πόροι για έναν τουριστικό προορισμό. Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της αγροδιατροφής. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις ο τομέας αυτός έχει σημειώσει αξιοσημείωτη εξέλιξη ως τουριστικός πόρος, ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Promoting Gastronomy and Winetourism with a multimedia application design˙ Case of study is a multiplex with local products in Oia. [Αγγλική] Ημερομηνία: 30-09-2018 [2018-09-30] Συγγραφέας: Τοπογλίδη, Στυλιανή Σχολή: Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού Τμήμα: Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα (ΓΤΠ) Περίληψη (Abstract): Ο άνθρωπος από πολύ παλιά είχε μέσα του την αναζήτηση για νέες περιοχές είτε για να ικανοποιήσει την πείνα και τη δίψα του είτε για να ικανοποιήσει την επιθυμία του να ανακαλύψει τι άλλο υπάρχει, πέρα από τα όρια. Με τους αιώνες να περνάνε και τα ταξίδια να παίρνουν διάφορες μορφές, ο τουρισμός αυξάνεται συνεχώς και παίρνει λίγο πολύ τη μορφή που σήμερα ξέρουμε. Τα τελευταία χρόνια (δεκαετία) ο το...
Ημερομηνία: 30-09-2017 [2017-09-30] Συγγραφέας: ΤΣΙΑΝΤΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει την άμεση συσχέτιση του τουρισμού με τη γαστρονομία ενός προορισμού, και συγκεκριμένα για την περιοχή των Κυκλάδων, και τον τρόπο που η τοπική γαστρονομία μπορεί να συμβάλλει στην καθιέρωση της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, μελετάται η περίπτωση του cluster Aegean Cuisine για την περιοχή των Κυκλάδων, μιας πρωτοβου...