Κριτήρια αναζήτησης: HPLC
Βρέθηκαν 4 αποτελέσματα
Βρέθηκαν 4 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: HPLC Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Hydroquinone as a skin whitening agent and analytical techniques for its determination in cosmetic products [Αγγλική] Ημερομηνία: 19-07-2025 Συγγραφέας: ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΥΧΑΡΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Η υδροκινόνη αποτελεί μία ένωση που επεμβαίνει στην παραγωγή της χρωστικής μελανίνης στο δέρμα. Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά και σε καλλυντικά προϊόντα σε πολύ περιορισμένο ποσοστό. Η ικανότητά της να εμποδίζει την δημιουργία της μελανίνης, την έχει κάνει γνωστή. Έτσι, ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, που προσπαθεί να αποκτήσει ανοιχτότερη επιδερμίδα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Analytical Techniques for Chemotherapeutic Drugs [Αγγλική] Ημερομηνία: 09-03-2025 Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΑΝΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνήσει και να αναλύσει τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση αντικαρκινικών φαρμάκων. Οι κύριοι στόχοι περιλαμβάνουν την κατανόηση των αρχών που διέπουν κάθε τεχνική, την παρουσίαση πραγματικών παραδειγμάτων εφαρμογής και την σύγκριση αυτών.Η αύξηση του αριθμού των ασθενών που λαμβάνουν χημειοθεραπεία τις τελευταίες δεκαετ...
Ημερομηνία: 27-02-2022 [2022-02-27] Συγγραφέας: ΧΡΟΝΗ, ΣΤΥΛΙΑΝΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Η δισφαινόλη Α (BPA) αποτελεί μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο για την παραγωγή πολυκαρβονικών πλαστικών και ως μονομερές για την παραγωγή εποξειδικών ρητινών. Τα πλαστικά αυτά χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων και ποτών, ενώ οι ρητίνες χρησιμοποιούνται για την επίστρωση κονσερβών τροφίμων. Υπό συνθήκες, από τις συσκευασίες και τους περιέκτες αυτούς, δύναται να γίνει μετ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Verifing the Purity of Honey [Αγγλική] Ημερομηνία: 13-05-2017 [2017-05-13] Συγγραφέας: Λέντζος, Ιωάννης Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Το μέλι αν και είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν, σε μεγάλο ποσοστό έχει υποβληθεί σε κάποιο βαθμό φυσικής επεξεργασίας, παραβαίνοντας τις νομοθεσίες και τους κανονισμούς τροφίμων, που αυστηρά απαγορεύει την προσθήκη συστατικών στο μέλι, καθώς και την αφαίρεση οιουδήποτε φυσικού χαρακτηριστικού στοιχείου της σύνθεσης του μελιού. Παρ’ όλα αυτά, η πρακτική της πώλησης νοθευμένων ποσοτήτων μελιού είνα...