Επιλέξτε την εφαρμογή κριτηρίων αναζήτησης απο την παρακάτω λίστα, στα αποτελέσματα που βρέθηκαν:
Απόκρυψη λίστας κριτηρίων αναζήτησης
Βρέθηκαν 2 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
νοθεία
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Molecular Methods for the Detection of Adulteration in Packaged Foods [Αγγλική]
Ημερομηνία:
05-03-2023
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ)
Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μία βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες και μερικές μελλοντικές μοριακές τεχνικές ανίχνευσης νοθείας σε συσκευασμένα τρόφιμα. Συνήθως τα τρόφιμα τα οποία υπόκεινται σε εφαρμογές νοθείας από τους παρασκευαστές αλλά και όχι μόνο, είναι το κρέας, τα ψάρια και γενικότερα τα ζωικά προϊόντα, μιας και η σκόπιμη νοθεία αυτών μπορεί να αποφέρει με...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Modern techniques for detecting adulteration in meat and meat products [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-07-2022 [2022-07-23]
Ζαμπούνη, Κωνσταντινιά
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ)
Περίληψη (Abstract): Το κρέας και τα προϊόντα κρέατος χαρακτηρίζονται ως μια σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για την ανθρώπινη διατροφή. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο υψηλός και ταχύς ρυθμός ανάπτυξης της βιομηχανία κρέατος έχει οδηγήσει σε περιστατικά νοθείας στην αλυσίδα παραγωγής κρέατος, και ειδικά στα προϊόντα που επιδέχονται επεξεργασία. Η απάτη με βάση το κρέας ερμηνεύεται ως η αντικατάσταση των πραγματικών σ...