Κριτήρια αναζήτησης: Τρόφιμα
Βρέθηκαν 7 αποτελέσματα
Βρέθηκαν 7 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: Τρόφιμα Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: How Modified Atmosphere Package (MAP) reacts on the self life of a product [Αγγλική] Ημερομηνία: 16-9-2023 Συγγραφέας: ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΦΥΤΑΣ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία αναπτύσσονται οι τρόποι δημιουργίας της ΜΑΡ και ο τρόπος που πραστατεύει το τρόφιμο. Αναλύονται τα αέρια που χρησιμοποιούνται και ποια είναι η συμβολή του καθενός από αυτά στην προστασία των τροφίμων καθώς και τα πολυμερή υλικά και οι ιδιότητες αυτών που συμβάλλουν στην δημιουργία ή την διατήρηση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας. Επίσης παρουσιάζονται τα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Loop-amplified Isothermal Amplification and its evolution in food microbiology and hygiene [Αγγλική] Ημερομηνία: 27-02-2022 [2022-02-27] Συγγραφέας: Κυριαζής, Αναστάσιος Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Η σύγχρονη εποχή, παρόλα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας κλονίζεται από μια σειρά τροφιμογενών νόσων που σύμφωνα με μελέτες υπολογίζονται σε 600 εκατομμύρια περιπτώσεις εκ των οποίων οι 420.000 καταλήγουν σε θάνατο, ενώ το 30 % αυτών συμβαίνουν σε παιδιά κάτω των 5 ετών (Στοιχεία Παγκόσμιου οργανισμού υγείας/WHO) δημιουργώντας παγκόσμιο πρόβλημα στην δημόσια υγεία. Οι νόσοι αυτές ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: WEF NEXUS RESEARCH AT HOUSEHOLD SCALE AND CORRELATION WITH SOCIO - DEMOGRAPHIC CHARACTERISTICS [Αγγλική] Ημερομηνία: 23-09-2021 [2021-09-23] Συγγραφέας: ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΛΑΚΗ, ΙΟΥΛΙΑ Σχολή: Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού Τμήμα: Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής (ΠΣΕ) Περίληψη (Abstract): Ο άξονας νερού, ενέργειας και τροφίμων αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως ένα εννοιολογικό πλαίσιο διαχείρισης των πόρων προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα αυτών. Παρότι έχει δοθεί αυξανόμενη προσοχή στον άξονα νερού, ενέργειας και τροφίμων (WEF), το επίκεντρο των συζητήσεων και των εφαρμογών επικεντρώθηκε κυρίως σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο με τις προκλήσεις που δημιουργούνται σε τοπικό...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: STUDY OF FLAVOURING IN FOOD.INTERACTION BETWEEN AROMATIC COMPOUNDS AND FOOD INGREDIENTS.AN EDUCATIONAL APPROACH. [Αγγλική] Ημερομηνία: 19-09-2020 [2020-09-19] Συγγραφέας: ΚΑΖΑΚΟΥ, ΕΛΕΝΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να μελετήσει βιβλιογραφικά, την παρουσία των χημικών και φυσικών αρωματικών ουσιών στα τρόφιμα σαν τμήματα του κόσμου των προσθέτων, μέσα στην «μήτρα» του τροφίμου, όπου οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστατικών του παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Εξετάζονται επίσης οι τεχνικές απομόνωσης τους από την χημική βιομηχανία καθώς και η νομοθεσ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: MYCOTOXINS AND FOODS: RISKS - DETERMINATION METHODS - TREATMENT METHODS - TEACHING APPROACH [Αγγλική] Ημερομηνία: 29-09-2019 [2019-09-29] Συγγραφέας: ΑΧΛΑΤΗ, ΘΕΟΝΥΜΦΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει στην ανάγκη για εξέλιξη της διδακτικής των φυσικών επιστήμων και τη κατάλληλη προσαρμογή τους στο σχολικό πλαίσιο. Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει το θέμα «Μυκοτοξίνες και Τρόφιμα» που σχετίζεται με τη Χημεία και τη Βιολογία καθώς επίσης προσεγγίζει και διδακτικά στοιχεία που σχετίζονται με την διδακτική των ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: 3D printing as a tool for preparing pastry products: A critical approach [Αγγλική] Ημερομηνία: 11-05-2019 [2019-05-11] Συγγραφέας: ΤΣΟΥΤΣΟΥ, ΕΛΕΝΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ) Περίληψη (Abstract): Με την εμφάνιση της τριδιάστατης εκτύπωσης, σημειώθηκε τεράστια πρόοδος στη σημερινή βιομηχανία τροφίμων, με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να δοκιμάζουν τις ιδέες τους μέσω της τριδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων, αλλά και γλυκών (Εικόνα 1) . Σήμερα, η 3D εκτύπωση δεν είναι πλέον μια ιδέα, αλλά μια πραγματικότητα, που μπορεί να φέρει την επανάσταση και την καινοτομία στην παραγωγή γλυκών και τροφίμων ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Βiosensors in food packaging materials [Αγγλική] Ημερομηνία: 15-10-2018 [2018-10-15] Συγγραφέας: ΦΑΡΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Η συσκευασία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποθήκευση, την προστασία, τη συντήρηση και τη μεταφορά των διατροφικών προϊόντων μέχρι τον καταναλωτή. Στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων εντάσσεται και η ανάπτυξη κατάλληλων αισθητήρων. Με δεδομένο ότι τόσο η συντήρηση των τροφών όσο και η ανίχνευση των διαφόρων αλλοιώσεων σε αυτά συνδεέται με βιοχημικές δρά...