Κριτήρια αναζήτησης: Unesco
Βρέθηκαν 6 αποτελέσματα
Βρέθηκαν 6 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: Unesco Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Ημερομηνία: 25-09-2021 [2021-09-25] Συγγραφέας: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία τιτλοφορείται "'Αυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Τοπική Ανάπτυξη. Η αναβίωση του εθίμου 'Ριζικάρια' στη Ναυπακτία και η συμβολή του στην Ανάπτυξη της περιοχής" και διερευνά ζητήματα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εστιάζοντας στο εθιμικό δρώμενο "Ριζικάρια" της Ναυπακτίας. Ο σκοπός της εργασίας είναι η επισκόπηση του θεωρητικού και θεσμικού πλαισίου σχετικά με την Άυλη...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: "Intangible Cultural Heritage & Unesco. The case of tango. From Buenos Aires to Athens" [Αγγλική] Ημερομηνία: 27-09-2020 [2020-09-27] Συγγραφέας: Τσώνη, Ειρήνη Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Η Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά(ΑΠΚ) εμπεριέχει στοιχεία όπως ήθη, έθιμα, παραδόσεις, γνώσεις και πρακτικές που νοούνται ως ζωντανές εκφράσεις κληροδοτούμενες από το παρελθόν. Κατά τη μετάδοσή τους ενέχεται ο κίνδυνος αλλοίωσης ή εξαφάνισης. Η διαφύλαξη, η προστασία κι η διάδοση της ΑΠΚ αποτέλεσε προτεραιότητα για την Unesco. Στα πλαίσια των δράσεών της, η Γενική Συνέλευση της Unesco, το 2003 υιοθέτ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: The notion of intangible cultural heritage and its contribution to the development of the local community. Case study: The "Momogeroi" custom [Αγγλική] Ημερομηνία: 28-09-2019 [2019-09-28] Συγγραφέας: Ροδακινιά, Ελένη Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πρακτικές, αναπαραστάσεις, εκφράσεις, γνώσεις και τεχνικές που οι κοινότητες αναγνωρίζουν ως κομμάτι της ταυτότητας τους. Αποτελεί τη ζώσα παράδοση, έχει δυναμικό χαρακτήρα μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και συμβάλλει στην προώθηση του σεβασμού της πολιτιστικής πολυμορφίας και της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: The culture heritage and her protection. Case study of Prefecture Ilia. [Αγγλική] Ημερομηνία: 20-09-2019 [2019-09-20] Συγγραφέας: Καρυώτη, Δήμητρα Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα εργασία εξετάζει την έννοια της πολιτιστικής κληρονομιάς, αξιολογεί την εφαρμογή των δοκιμασμένων μορφών προστασίας σε τοπικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, εξετάζει τις απειλές που δέχεται σήμερα η πολιτιστική κληρονομιά και προτείνει τα αντίστοιχα μέτρα αντιμετώπισής τους. Το κεντρικό θέμα της παρούσας εργασίας είναι η ηλειακή πολιτιστική κληρονομιά και η προστασία της...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Communication policy and UNESCO Hellas Action in Secondary Education [Αγγλική] Ημερομηνία: 09-09-2018 [2018-09-09] Συγγραφέας: ΛΕΜΟΝΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των αλλαγών που αυτή επιφέρει, o ρόλος των διεθνών οργανισμών κρίνεται πρωταγωνιστικός. Σε ένα ασταθές, γρήγορα εξελισσόμενο περιβάλλον, το έργο των Διεθνών Οργανισμών κρίνεται σημαντικότερο από ποτέ. Η υποβάθμιση του ρόλου του κράτους και η ενίσχυση του ρόλου των διεθνών οργανισμών είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται. Η Unesco, συγκαταλέγεται στους διεθν...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: THE CULTURAL FORM OF GASTRONOMY AS AN ELEMENT OF DIVERSIFICATION AND ENRICHMENT OF THE GREEK TOURISM PRODUCT. CASE STUDY, THE PROGRAM GREEK BREAKFAST IN THE GREEK HOTEL INDUSTRY [Αγγλική] Ημερομηνία: 28-02-2016 [2016-02-28] Συγγραφέας: ΔΙΠΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ) Περίληψη (Abstract): Ο γαστρονομικός τουρισμός, είναι η μορφή του εναλλακτικού τουρισμού, στην οποία κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας. Η Ελληνική γαστρονομία μαζί με την καταξιωμένη Κρητική διατροφή διαμορφώνει την Μεσογειακή διατροφή που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Έτσι αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο εκφράζοντας την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα του ...