Βρέθηκαν 8 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
ISO22000
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΦΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ISO 22000
MSc
Ημερομηνία:
03-10-2024
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί την ανάλυση και διερεύνηση ρίσκων ασφάλειας τροφίμων για τον καταναλωτή κατά την παραγωγική διαδικασία παραγωγής αλεσμένου και φρυγμένου καφέ. Κατά την παρούσα ανάλυση θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία Ανάλυσης, Κατηγοριοποίησης και Προτεραιοποίησης Κινδύνων, σε άρρηκτο πλαίσιο με την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 22000 για την ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Implementation of the European Directive (EU) 2019/904 on the reduction of the impact of certain plastic products on the environment in the management systems of a production unit [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-9-2024
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΡΙΔΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην διπλωματική εργασία γίνεται μελέτη του τρόπου με τον οποίο γίνεται η Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με την μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον στα συστήματα διαχείρισης παραγωγικής μονάδας.Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση της οδηγίας αφορά την μετάβασή από τα πλαστικά καλαμάκια ροφήματος μιας χρήσης σε χάρτινα καλαμάκια μιας χρήσης τα οπ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
THE TASTE PROFILE OF OLIVE OIL IN THE PELOPONNESE [Αγγλική]
Ημερομηνία:
16-9-2023
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΦΑΡΛΕΚΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί το γευσιγνωστικό προφίλ του ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο. Έχουν χρησιμοποιηθεί 25 δείγματα ελαιόλαδου από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες της Πελοποννήσου. Αρχικά γίνεται μια ιστορική αναδρομή και στη συνέχεια αναφορά στα χαρακτηριστικά του δέντρου της ελιάς. Ακολουθεί περιγραφή των ελαιοποιήσιμων ποικιλιών με έμφαση στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλύονται...
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
ΠΙΣΠΙΡΙΚΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Περίληψη
Κύριος σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, αφενός με τη βοήθεια ενός θεωρητικού πλαισίου ανασκόπησης και αφετέρου με τη διεξαγωγή μιας επιστημονικής έρευνας, να γίνει συγκριτική αξιολόγηση και υπολογισμός των αποτελεσμάτων και της απόρροιας που επιφέρει η υιοθέτηση ή μη των αρχών του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Επιπλέον σκοπός, είναι να γίνει προσδιο...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
«Integration study for the application of standards concerning quality management, food safety and environmental management in an industrial environment for the production of food packaging» [Αγγλική]
Ημερομηνία:
15-05-2021 [2021-05-15]
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην παρούσα διπλωματική εργασία αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία παραγωγής χάρτινων συσκευασιών τροφίμων, κατάφερε να εφαρμόσει αποτελεσματικά ένα Ενοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης υπό το πρίσμα του προτύπου διασφάλισης ποιότητας ISO9001:2015, του προτύπου ασφάλειας τροφίμων ISO22000:2018, του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO14001:2015 και του προτύπου περιβαλλοντικής ευαισθ...
Ημερομηνία:
14-09-2019 [2019-09-14]
ΓΚΟΥΛΑΞΙΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Το νερό αποτελεί τον σημαντικότερο φυσικό πόρο τόσο για την ανάπτυξη και επιβίωση όλων των οργανισμών στον πλανήτη, όσο και για την χρησιμότητα του στην πρωτογενή και δευτερογενή παράγωγή. Αποτελεί δυνητικά ανανεώσιμο φυσικό πόρο καθώς εξαρτάται από της κλιματολογικές συνθήκες, την προσφορά και την ζήτηση και γενικά εξαρτάται από την ποιοτική και ποσοτική διαχείριση του νερού.
Στην παρούσα εργασ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Evaluation of the standard ISO22000 and Water Safety Plans in the production and distribution of drinking water from the water companies - The European Experience [Αγγλική]
Ημερομηνία:
30-09-2017 [2017-09-30]
Τσουκαλάς, Διονύσιος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Το νερό αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά του οικοσυστήματος αφού αφενός είναι απαραίτητο για την λειτουργία των φυτικών και ζωικών οργανισμών και αφετέρου χρησιμοποιείται για την άρδευση των καλλιεργειών και για την επεξεργασία πολλών τροφίμων. Το νερό που καταναλώνεται απευθείας από τον άνθρωπο ή χρησιμοποιείται για την παραγωγή τροφίμων θα πρέπει είναι σύμφωνο με τις διατάξεις της κείμενης...
Ημερομηνία:
10-2016 [2016-10]
ΜΠΙΡΜΠΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Για τον καταναλωτή που επενδύει ένα µέρος των χρηµάτων του σε ένα προϊόν, η ποιότητα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα και γι’ αυτό πολλές φορές είναι διατιθέμενος να πληρώσει περισσότερο για αυτή. Για τον παραγωγό η ποιότητα αποτελεί τόσο ευκαιρία, όσο και πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που πολύ δύσκολα αντιγράφεται από τον ανταγωνισμό.
Η παρούσα μελέτη στοχεύει στην περιγραφή και συγκρι...