Βρέθηκαν 5 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
BRC
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Implementation of the European Directive (EU) 2019/904 on the reduction of the impact of certain plastic products on the environment in the management systems of a production unit [Αγγλική]
Ημερομηνία:
14-9-2024
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΡΙΔΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Στην διπλωματική εργασία γίνεται μελέτη του τρόπου με τον οποίο γίνεται η Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με την μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον στα συστήματα διαχείρισης παραγωγικής μονάδας.Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση της οδηγίας αφορά την μετάβασή από τα πλαστικά καλαμάκια ροφήματος μιας χρήσης σε χάρτινα καλαμάκια μιας χρήσης τα οπ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The degree of readiness of food companies for the implementation of quality management systems, food safety management systems, Total Quality Management and Lean manufacturing. The case study of a food company producing natural honey. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
24-09-2022 [2022-09-24]
Νάνου, Δήμητρα
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός: Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να προσδιοριστεί ο βαθμός ετοιμότητας των επιχειρήσεων τροφίμων να υιοθετήσουν συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Lean Manufacturing.
Μεθοδολογία: Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός χρησιμοποιήθηκε μια σειρά από δομημένα ερωτηματολόγια, σε επιχείρηση παραγωγής φυσικού μελιού προκε...
Ενοποιημένη προσέγγιση των συστημάτων διαχείρισης BRC, IFS και ISO 22000, στη βιομηχανία γάλακτος
MSc
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Integrated approach of BRC, IFS and ISO 22000 managment systems, in dairy industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
20-09-2020 [2020-09-20]
Παναγιώτου, Κωνσταντίνος
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ασφάλεια των τροφίμων, είναι ένα μείζον θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. Πολυάριθμα διατροφικά σκάνδαλα, σε μία κοινωνία της άμεσης και εύκολης ενημέρωσης, οδήγησαν σε απώλεια της εμπιστοσύνης, εκ μέρους των καταναλωτών. Η βιομηχανία τροφίμων, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις, προσπάθησε να μειώσει το σχετιζόμενο με την ασφάλεια ρίσκο και να αποκαταστήσει τη σχέση της με τους καταναλωτές. Απάντηση ήτ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Integration of Food Safety Management Systems and Application in Food Industry [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-09-2017 [2017-09-23]
Σπυρίδης, Ιωάννης
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου τροφίμων οδήγησε σε αύξηση της πολυπλοκότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου διατροφικού κινδύνου. Η ευρεία περιβαλλοντική ρύπανση και τα διαρκώς εμφανιζόμενα διατροφικά σκάνδαλα ενίσχυσαν την ανησυχία των πολιτών ως προς την ασφάλεια των καταναλισκόμενων τροφίμων. Η ανάγκη για παροχή εγγυήσεων και η απαιτούμενη επικοινωνία κα...
Ημερομηνία:
10-2016 [2016-10]
ΜΠΙΡΜΠΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Για τον καταναλωτή που επενδύει ένα µέρος των χρηµάτων του σε ένα προϊόν, η ποιότητα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα και γι’ αυτό πολλές φορές είναι διατιθέμενος να πληρώσει περισσότερο για αυτή. Για τον παραγωγό η ποιότητα αποτελεί τόσο ευκαιρία, όσο και πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που πολύ δύσκολα αντιγράφεται από τον ανταγωνισμό.
Η παρούσα μελέτη στοχεύει στην περιγραφή και συγκρι...