Κριτήρια αναζήτησης: παθογόνοι μικροοργανισμοί
Βρέθηκαν 3 αποτελέσματα

Επιλέξτε την εφαρμογή κριτηρίων αναζήτησης απο την παρακάτω λίστα, στα αποτελέσματα που βρέθηκαν:

Απόκρυψη λίστας κριτηρίων αναζήτησης
Βρέθηκαν 3 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: παθογόνοι μικροοργανισμοί Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Pathogenic and spoilage microorganisms in cereals and their products - Modern molecular methodologies for their detection and monitoring [Αγγλική] Ημερομηνία: 09-03-2025 Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Η ασφάλεια και η ποιότητα των σιτηρών αποτελούν κρίσιμους παράγοντες στη διατροφική αλυσίδα, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις βιομηχανίες που επεξεργάζονται ή διακινούν τα προϊόντα τους. Δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών που προσφέρουν οι καρποί των σιτηρών, παθογόνοι και αλλοιωγόνοι μικροοργανισμοί (βακτήρια, μύκητες, ιοί) μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη φάση της καλλιέργειας, της αποθήκευσης ή ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Methods for detecting pathogenic microorganisms in water [Αγγλική] Ημερομηνία: 09-03-2025 Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΤΟΜΑΖΟΥ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει συστηματικά τις διαθέσιμες τεχνολογίες και στρατηγικές για την ανίχνευση μικροοργανισμών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Εστιάζει στους κύριους παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια (E. coli, Salmonella spp., Pseudomonas aeruginosa), πρωτόζωα (Giardia lamblia, Cryptosporidium parvum), κυα...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Βiosensors in food packaging materials [Αγγλική] Ημερομηνία: 15-10-2018 [2018-10-15] Συγγραφέας: ΦΑΡΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Η συσκευασία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποθήκευση, την προστασία, τη συντήρηση και τη μεταφορά των διατροφικών προϊόντων μέχρι τον καταναλωτή. Στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων εντάσσεται και η ανάπτυξη κατάλληλων αισθητήρων. Με δεδομένο ότι τόσο η συντήρηση των τροφών όσο και η ανίχνευση των διαφόρων αλλοιώσεων σε αυτά συνδεέται με βιοχημικές δρά...