Βρέθηκαν 5 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
Food safety
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Development and implementation of the HACCP system in dairy production industry and the impact of using FSMS and QMS signals on consumer behaviours [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2022 [2022-09-25]
Γεωργακοπούλου, Ευφροσύνη
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η μελέτη των προσδοκιών και των αντιλήψεων των καταναλωτών αποτελεί τη βάση για κάθε επιτυχημένη παραγωγή και εμπορία τροφίμων. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνηθούν οι αντιλήψεις των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και η επίδρασή τους στις αγοραστικές αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, διενεργήθηκε ποσοτική έρευνα...
Ημερομηνία:
02-04-2021 [2021-04-02]
Αλεξοπούλου, Αθηνά Δήμητρα
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ)
Περίληψη (Abstract): Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι από τις βασικότερες τροφές του ανθρώπου λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Η αυξημένη κατανάλωσή τους έχει συμβάλλει στην ανάγκη των γαλακτοβιομηχανιών να εφαρμόζουν ελέγχους για τον προσδιορισμό της σύστασης των προϊόντων αυτών ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ποιότητά τους. Υπάρχουν αρκετές φασματοσκοπικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τον ποιοτικό...
Ημερομηνία:
10-2016 [2016-10]
ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, αποτελεί σημαντικό στόχο για την βιομηχανία. Αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω του ελέγχου των διαφόρων ειδών κινδύνων σε κάθε στάδιο παραγωγής. Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί, καθώς πολλές φορές δεν είναι άμεσα ορατοί και απαιτούν εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις για τον αποκλεισμό τους. Η Salmonella spp, αποτελεί έναν σημαντικό μ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Implementation of a Food Safety Management System according to ISO 22000 and HACCP in a Raisin Processing Plant: Evaluation of benefits and barriers [Αγγλική]
Ημερομηνία:
10-2016 [2016-10]
ΜΠΕΚΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Η παρούσα Διπλωματική εργασία ασχολείται με την πρακτική εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005, αλλά και με τη μελέτη συστήματος HACCP σε υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας σταφίδας στο νησί της Ζακύνθου.
Στην περιοχή της Ζακύνθου καλλιεργείται η κορινθιακή σταφίδα, ένα προϊόν με πολλή μεγάλη θρεπτική αξία. Η εξαίρετη ποιότητα του προϊόντος οφείλ...
Ημερομηνία:
2016 [2016]
ΤΖΑΣΤΟΥΔΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας (ΔΙΠ)
Περίληψη (Abstract): Βάσει της συνεχούς ανάπτυξης στην παραγωγή προϊόντων, καθίσταται πλέον απαραίτητη η εφαρμογή διεθνών προτύπων όσον αφορά την ποιότητα έτσι ώστε μια εταιρεία να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και ιδιαίτερα απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι, η εφαρμογή προτύπων τυποποίησης συνδέονται στενά με τις απαιτήσεις των αγορών παγκοσμίως όσο και με τις αποφάσ...