Βρέθηκε 1 αποτέλεσμα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
1H NMR
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Spectroscopic methods analysis of carbohydrates in honey [Αγγλική]
Ημερομηνία:
23-07-2022 [2022-07-23]
Σαμαρά, Αναστασία Ναζαρέτ
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ)
Περίληψη (Abstract): Το μέλι αποτελεί φυσικό τρόφιμο με πλούσια θρεπτική αξία καθώς η χημική του σύσταση αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες αλλά και από άλλα συστατικά όπως ένζυμα, αμινοξέα, οργανικά οξέα, καροτενοειδή, βιταμίνες, μέταλλα και αρωματικές ενώσεις. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και φαινολικά συστατικά του προδίδουν ένα μεγάλο φάσμα βιολογικών επιδράσεων και δρουν ως φυσικά αντιοξειδωτικά. ...