Βρέθηκαν 3 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
τοπικά προϊόντα
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
«Sustainable tourism development and special and alternative forms of tourism. The case of gastronomic tourism in the Regional Unit of Ioannina, Greece.» [Αγγλική]
Ημερομηνία:
25-09-2021 [2021-09-25]
Κεφαλίδου, Ελένη
Σχολή:
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα:
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)
Περίληψη (Abstract): Ο γαστρονομικός τουρισμός χαρακτηρίζει ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών και να ενισχύσει την ανάπτυξη μιας περιοχής. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να ενισχύσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Ιωαννίνων οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης του γασ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
THE CONTRIBUTION OF GASTRONOMY TO THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF TOURISM [Αγγλική]
Ημερομηνία:
29-09-2019 [2019-09-29]
Δράκου, Χριστίνα
Σχολή:
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα:
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της συμβολής της γαστρονομίας στον τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων φαγητού και ποτού, καθώς και των παραγόντων που είναι κρίσιμοι για την επιτυχή προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας.
Πραγματοποιήθηκε πρωτογενής ποσοτική έρευνα με ερωτηματολόγια και δείγμα 120 συμμετεχόντων. Τ...
Ημερομηνία:
30-09-2017 [2017-09-30]
ΤΣΙΑΝΤΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Σχολή:
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα:
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)
Περίληψη (Abstract): Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει την άμεση συσχέτιση του τουρισμού με τη γαστρονομία ενός προορισμού, και συγκεκριμένα για την περιοχή των Κυκλάδων, και τον τρόπο που η τοπική γαστρονομία μπορεί να συμβάλλει στην καθιέρωση της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού.
Προς την κατεύθυνση αυτή, μελετάται η περίπτωση του cluster Aegean Cuisine για την περιοχή των Κυκλάδων, μιας πρωτοβου...