Κριτήρια αναζήτησης: πρωτεΐνες
Βρέθηκαν 3 αποτελέσματα
Βρέθηκαν 3 αποτελέσματα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: πρωτεΐνες Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Determination of amino acids in dairy products [Αγγλική] Ημερομηνία: 20-07-2024 Συγγραφέας: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ) Περίληψη (Abstract): Επισημαίνονται οι μέθοδοι προσδιορισμού της ποιότητας των πρωτεϊνών στα γαλακτοκομικά προϊόντα και συζητείται η ανίχνευση αμινοξέων μέσω γαλακτοκομικών προϊόντων με τη χρήση διαφορετικών τεχνικών - όξινη υδρόλυση, υδρόλυση με βάση και ενζυμική υδρόλυση- οι διαδικασίες επικυρώνονται περαιτέρω με ορισμένες διεργασίες. Ακόμα αποκαλύπτονται τα ευρήματα της ανάλυσης φασματομετρίας μάζας που βοηθά στην ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Extraction of protein interaction networks through intelligent algorithms [Αγγλική] Ημερομηνία: 20-09-2020 [2020-09-20] Συγγραφέας: ΜΑΜΑΝΕΑ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα (ΠΛΣ) Περίληψη (Abstract): Οι πρωτεΐνες αποτελούν τα κύρια δομικά στοιχεία των ζωντανών οργανισμών, οι οποίες με τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, συνεργάζονται και ελέγχουν διάφορα βιολογικά φαινόμενα. Η βιολογική αυτή πληροφορία των αλληλεπιδράσεων μπορεί να μοντελοποιηθεί, να αναλυθεί και να κατανοηθεί καλύτερα με τη χρήση εργαλείων από τη θεωρία των γράφων, δηλαδή με αναπαραστάσεις των πολύπλοκων αυτών συστημάτων, μέσω ...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: Innovative approaches in teaching proteins [Αγγλική] Ημερομηνία: 09-2016 [2016-09] Συγγραφέας: ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ Σχολή: Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας Τμήμα: Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα εργασία διερευνά την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών-διδακτικών προσεγγίσεων σε ένα ελληνικό σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν στη διδασκαλία της δομής των πρωτεϊνών και των δυνάμεων που τη διέπουν. Αυτές περιλαμβάνουν: hands-on δραστηριότητες, λογισμικά μοριακής οπτικοποίησης, λογισμικά διαδραστικής προσομοίωσης, και δραστηριότητες μοριακής γαστρονομίας. Οι δρασ...