Βρέθηκαν 2 αποτελέσματα
, σύνολο σελίδων 1.
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης:
Φύλλα εργασίας
Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
The effect of heat treatment conditions on milk proteins [Αγγλική]
Ημερομηνία:
05-05-2018 [2018-05-05]
Τάρλα, Αγγελική
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ)
Περίληψη (Abstract): Οι πρωτεΐνες του γάλακτος αποτελούν ένα από τα κυριότερα συστατικά του δεδομένου ότι εκτός από τη σημαντική διατροφική και βιολογική τους δράση, διαθέτουν μοναδικές ιδιότητες που επιτρέπουν τη μεταποίηση του γάλακτος σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι θερμικές επεξεργασίες που εφαρμόζονται στο γάλα είναι απαραίτητες για την εξυγίανσή του, παράλληλα όμως πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η σταθερότητα των...
Τίτλος σε άλλη γλώσσα:
Alcohols: Reactions, preparation, applications, uses. [Αγγλική]
Ημερομηνία:
10-2016 [2016-10]
Παρίσσης, Σπυρίδων
Σχολή:
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα:
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών (ΚΦΕ)
Περίληψη (Abstract): Οι αλκοόλες θεωρούνται από τις πλέον σημαντικές οργανικές ενώσεις λόγω της εκτενούς εφαρμογής τους στη βιομηχανία, τη φαρμακευτική και γενικότερα την καθημερινότητα. Η λειτουργική ομάδα των αλκοολών είναι το υδροξύλιο (-ΟΗ) που είναι υπεύθυνη για τις φυσικές και χημικές ιδιότητες τους. Οι δεσμοί υδρογόνου που σχηματίζουν τα μόρια της αλκοόλης μεταξύ τους αλλά και με άλλα μόρια όπως του νερού καθορ...