Κριτήρια αναζήτησης: μουσειακή ανάγνωση τροφίμων
Βρέθηκε 1 αποτέλεσμα
Βρέθηκε 1 αποτέλεσμα , σύνολο σελίδων 1.
Εφαρμοζόμενα κριτήρια αναζήτησης: μουσειακή ανάγνωση τροφίμων Ακύρωση των κριτηρίων αναζήτησης
Περιορισμός αποτελεσμάτων με τη χρήση επιπλέον κριτηρίων αναζήτησης
Λίστα μετα τα αποτελέσματα αναζήτησης:
Τίτλος σε άλλη γλώσσα: The museum approach to agri-food heritage: The case of Greek cheeses [Αγγλική] Ημερομηνία: 28-09-2025 Συγγραφέας: ΑΡΕΤΗ ΧΑΤΖΗ Σχολή: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΔΠΜ) Περίληψη (Abstract): Η παρούσα διπλωματική εργασία διερευνά τη μουσειακή προσέγγιση της αγροδιατροφικής κληρονομιάς, εστιάζοντας στα ελληνικά τυριά ως φορείς συλλογικής μνήμης και πολιτισμικής ταυτότητας. Αρχικά, αναλύεται η έννοια της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς σύμφωνα με τη Σύμβαση της UNESCO και επισημαίνεται ο ρόλος της διατροφής στην ανάδειξη τοπικών παραδόσεων . Μέσα από θεωρητική βιβλιογραφική επισκόπηση, ε...