- MSc thesis
- Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας (ΓΕΡ)
- 18 Φεβρουαρίου 2023
- Ελληνικά
- 86
- ΜΠΕΡΜΠΕΡΟΓΛΟΥ, Δρ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ
- Grammatik. Grammatikvermittlung im Fremdsprachenunterricht, Konjunktiv II, Spielerisches Üben
- ,,Spracherwerbstheorien/ Sprachlerntheorien und Grammatikmodelle“/ GER12
- 1
- 14
-
-
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με τη γραμματική στο ξενόγλωσσο μάθημα και συγκεκριμένα με τη διδασκαλία της Konjunktiv II στο επίπεδο Β1. Στόχος μου είναι να προτείνω ασκήσεις με παρακινητικό και παιγνιώδη χαρακτήρα, οι οποίες συμβάλλουν στην αποτελεσματική διδασκαλία της Konjunktiv II στο ξενόγλωσσο μάθημα.
Στο πρώτο μέρος επικεντρώνομαι τόσο στη σημασία του όρου της γραμματικής όσο και στις διαφορές μεταξύ μίας γλωσσολογικής και μίας διδακτικής γραμματικής. Εν συνεχεία παρουσιάζω τον ρόλο των παιχνιδιών για την εκμάθηση της γραμματικής στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας και κάνω μία σύντομη αναφορά στον ρόλο που είχε η διδασκαλία τη γραμματικής σύμφωνα με τις σημαντικότερες διδακτικές μεθόδους. Στο τέλος του πρώτου μέρους ασχολούμαι με την παρουσίαση, διδασκαλία και χρήση της Konjunktiv II και αναφέρομαι στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο διδάσκων στη διδασκαλία και παρουσίαση αυτού του γραμματικού φαινομένου στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας ως ξένης όπως επίσης και στις δυσκολίες που μπορεί ένας μαθητής να συναντήσει και ίσως τον εμποδίσουν στο να καταλάβει και να χρησιμοποιήσει αυτήν την έγκλιση.
Στο δεύτερο μέρος εξετάζω πως η Konjunktiv II διδάσκεται και χρησιμοποιείται σε δύο διδακτικά εγχειρίδια και έπειτα παρουσιάζω κατάλληλες ασκήσεις για την εξάσκηση και εμπέδωση της Konjunktiv II. Στο τέλος παρουσιάζω την προετοιμασία και διεξαγωγή δύο διδακτικών ενοτήτων με έμφαση τη διδασκαλία της Konjunktiv II και προβαίνω στην αξιολόγηση του μαθήματος λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν οι μαθητές μου όσο και την επίδοση τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ταυτόχρονα αναφέρομαι στις αλλαγές που θα έκανα στο μάθημα και εκφράζω την άποψη μου.
-
- Hellenic Open University
- Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Η αποτελεσματική διδασκαλία της Konjunktiv II στο γλωσσικό επίπεδο Β1 με βάση κατάλληλες ασκήσεις
Die effektive Vermittlung des Konjunktivs II auf B1-Niveau anhand von adäquaten Übungen und Aufgaben (Αγγλική)
Κύρια Αρχεία Διατριβής
- Κύριο μέρος της Διπλωματικής
Περιγραφή: ΔΕΛΙΓΚΑ ΕΛΕΝΗ - Diplomarbeit.pdf (pdf) Book Reader
Μέγεθος: 4.3 MB