Ηλεκτροχημεία

 1. Digital-item (Document)
 2. ΦΥΕ22 Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (ΨΕΥ)
 3. Ελληνικά
 4. Τσεβής, Αθανάσιος
 5. Σπανός, Νικόλαος
 6. Τζαμαρίας, Σπύρος
 7. Σπανός, Νικόλαος
 8. Το υλικό σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελείτε κάθε φορά ένα τεστ που αποτελείται από 10 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι 10 αυτές ερωτήσεις επιλέγονται τυχαία κάθε φορά από ένα σύνολο 40 ερωτήσεων. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του τεστ είναι τα 20 λεπτά περίπου. (40 Ερωτήσεις)
  • Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες, το εκπαιδευτικό υλικό που έχετε στα χέρια σας αποτελεί ένα εναλλακτικό και συνάμα συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό, του έντυπου υλικού του αντικειμένου της Ηλεκτροχημείας. Η Ηλεκτροχημεία εντάσσεται στη Θεματική Ενότητα ΦΥΕ 22 (Ηλεκτροχημεία) του προγράμματος σπουδών «Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες» του ΕΑΠ. Το υλικό αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Κάθε ερώτηση συνοδεύεται από 4 δυνατές επιλογές – απαντήσεις, από τις οποίες όμως, μόνο μία είναι η σωστή απάντηση. Δεν υπάρχει χρονικό όριο για να απαντήσετε την κάθε ερώτηση. Προτείνουμε, κάθε ερώτηση, πριν απαντηθεί, να διαβάζεται προσεκτικά καθώς επίσης και πιθανές απαντήσεις της. Πολλές ερωτήσεις (και απαντήσεις) κρίνεται σκόπιμο να διαβάζονται περισσότερες από μία φόρα έτσι ώστε να κατανοηθεί ακριβώς το περιεχόμενό τους. Αυτή είναι και η αιτία για την οποία δεν τέθηκε χρονικό όριο για την απάντηση των ερωτήσεων. Το συγκεκριμένο υλικό έχει στόχο να δράσει συμπληρωματικά με το έντυπο υλικό αλλά και το υλικό των βιντεοδιαλέξεων που ήδη έχετε στα χέρια σας. Ο βασικός του στόχος είναι η αυτοαξιολόγησή σας στην κατανόηση και εμπέδωση των γνώσεων που έχετε αποκτήσει από τη μελέτη των προαναφερθέντων υλικών. Έχοντας δηλαδή μελετήσει την ύλη της Ηλεκτροχημείας, μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό το υλικό εκτελώντας ορισμένα τεστ. Από την επίδοσή σας στα τεστ, θα εκτιμήσετε σε σημαντικό βαθμό το πόσο καλά έχετε εμπεδώσει τη ύλη που μελετήσατε. Επίσης, από τα πιθανά λάθη που θα κάνετε, θα εντοπίσετε κάποια σημεία της ύλης που πρέπει να μελετήσετε περισσότερο.
 9. Το υλικό αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να δρα συμπληρωματικά με το ήδη υπάρχον υλικό και κυρίως να αξιολογεί το επίπεδο και το βάθος της μελέτης σας. Επίσης, η χρονομετρημένη απάντηση των ερωτήσεων μπορεί να γίνει προαιρετικά από εσάς καθώς ετοιμάζεστε για τις τελικές εξετάσεις στο πεδίο και αποτελεί δε, μια πολύ καλή εξάσκηση, εν’ όψει των τελικών εξετάσεων, κατά τις οποίες ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Το παρόν ΕΔΥ καλύπτει όλη την ύλη των κεφαλαίων 1-4 του τόμου της Ηλεκτροχημείας (Τόμος Ε΄) της Θ.Ε. Φυσικοχημεία.
 10. Ηλεκτροχημική αντίδραση | Ηλεκτροχημικό στοιχείο | Ηλεκτρόδια | Ηλεκτρολύτες | Οριακός νόμος Debye-Hϋckel | Tafel diagram | Butler-Volmer equation | Οvervoltage activation | Επιφανειακό δυναμικό | Πολώσιμη διεπιφάνεια
 11. Οι ερωτήσεις στο σύνολό τους καλύπτουν όλη την ύλη της Ηλεκτροχημείας, και των τεσσάρων δηλαδή κεφαλαίων του αντίστοιχου βιβλίου που έχετε στα χέρια σας. Για να εκτελέσετε αποτελεσματικά αλλά και εποικοδομητικά τα τεστ, θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τη μελέτη του τόμου της Ηλεκτροχημείας. Συνίσταται να μην εκτελέσετε τα τεστ νωρίτερα, μόνο και μόνο για να δείτε κάποιες ερωτήσεις και ασκήσεις με τις απαντήσεις τους, διότι δεν θα έχει ιδιαίτερο όφελος για εσάς.