Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/35439
Title: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙΑΣ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Authors: ΠΑΝΟΥ, ΑΣΗΜΙΝΑ
Advisor: ΔΕΔΟΥΣΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Keywords: ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙΑΣ;WINERIES WASTE
Issue Date: 25-Oct-2016
Abstract: Η χώρα μας από την αρχαιότητα ασχολείται με την καλλιέργεια αμπέλου και την οινοποίηση. Πολλές αναφορές βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα αρχαία συγκράματα. Η οινοποίηση από την ερασιτεχνική της μορφή (για ιδιοκατανάλωση) μέχρι την επαγγελματική της μορφή προκαλεί το ενδιαφέρον ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μικρότερα και μεγαλύτερα οινοποιεία που προσπαθούν να κερδίσουν κάποιο μερίδιο στην αγορά του κρασιού. Ήδη, από το 1998 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδόσει Οδηγία -Πλαίσιο για τη διαχείριση αποβλήτων, κάτι που ενδυναμώνει την αναγκαιότητα του εξεταζόμενου θέματος. Στην πάροδο του χρόνου η διαδικασία οινοποίησης έχει εξελιχθεί με νέες μεθόδους για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ποσοτικά και ποιοτικά. Μόνο τα τελευταία έτη όμως, γίνεται προσπάθεια για την αξιοποίηση των αποβλήτων προκειμένου, αφενός να μειωθούν οι ρύποι προς το περιβάλλον και αφετέρου να γίνει εξοικονόμηση πόρων. Η παρούσα διπλωματική εργασία λοιπόν, πραγματεύεται την κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα σχετικά με τη διάθεση και επεξεργασία των αποβλήτων των οινοποιείων. Επίσης, γίνεται προσπάθεια κατανόησης αρχικά της αναγκαιότητας της διαχείρισης των αποβλήτων και έπειτα της κατάστασης που επικρατεί στη Στερεά Ελλάδα.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΔΕ_ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΝΟΥ ΤΕΛΙΚΟ.pdfΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ1.2 MBUnknownView/Open


This item is protected by original copyright



Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.