Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/34984
Title: Διαχείριση αποβλήτων οινοποιείων. Προτεινόμενες τεχνικές για τα οινοποιεία του Νομού Φλώρινας.
Authors: Γουλάπτσης, Ευάγγελος
Advisor: Σαμαράς, Πέτρος
Keywords: Διαχείριση αποβλήτων οινοποιείων;Νομός Φλώρινας;επεξεργασία οίνου;κατηγορίες κρασιού
Issue Date: 16-Sep-2017
Abstract: Σκοπός της συγκεκριμένης διπλωματικής μελέτης είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση των διαφόρων μεθόδων επεξεργασίας των αποβλήτων που προέρχονται από τα οινοποιεία αλλά και οι τρόποι και το ποσοστό εκμετάλλευσης των προϊόντων αυτής της επεξεργασίας. Επιπλέον, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί μια εμπειρική μελέτη για το οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νομού Φλώρινας. Για το σκοπό αυτό, η εργασία περιλαμβάνει δυο ενότητες: μια θεωρητική και μια ενότητα με μελέτη περίπτωσης μιας πραγματικής μονάδας. Στο θεωρητικό μέρος έγινε η παρουσίαση όλων των είδων αποβλήτων που προκύπτουν κατά την παραγωγική διαδικασία στα διάφορα στάδια της οινοποίησης και επίσης γίνεται βιβλιογραφική ανασκόπηση των διαφόρων μεθόδων επεξεργασίας των αποβλήτων σύμφωνα με την ξένη αλλά και ελληνική βιβλιογραφία. Στη συνέχεια, λαμβάνει μέρος μια περιγραφή όλων των πιθανών χρήσεων των προϊόντων της επεξεργασίας των αποβλήτων του οινοποιείου. Τέλος, στο εμπειρικό κεφάλαιο παρουσιάζεται η μελέτη περίπτωσης του οινοποιείου «ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ» που εδρεύει στο Νομό Φλώρινας. Κύριο μέλημα ήταν να εντοπιστούν οι μέθοδοι επεξεργασίας λυμάτων και αποβλήτων στην περιοχή του Νομού Φλώρινας. Η μελέτη περίπτωσης βασίστηκε στο σύστημα βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του οινοποιείου με βιοαντιδραστήρα μεμβρανών που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται μόνο από το οινοποιείο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ» στη Φλώρινα.
Appears in Collections:ΔΙΑ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΥΛΑΠΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗ.pdfΔιπλωματική εργασία1.87 MBAdobe PDFView/Open


Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.