Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/34789
Title: Εφαρμογή Στατιστικών Εργαλείων για τον Έλεγχο Ποιότητας σε Βιομηχανία Επεξεργασίας Τροφίων
Authors: Κοπανίδου, Μαρίνα
Advisor: Ζηκόπουλος, Χρήστος
Keywords: έλεγχος;μικρόβια;τρόφιμα;διαγράμματα;ισχύς ελέγχου;Statistical control;microbes;food;charts;power
Issue Date: 16-Sep-2017
Abstract: Η ποιότητα των τροφίμων είναι μια σημαντική απαίτηση παρασκευής τροφίμων, επειδή οι καταναλωτές τροφίμων είναι επιρρεπείς σε οποιαδήποτε μορφή μόλυνσης που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Πολλοί καταναλωτές βασίζονται επίσης στα πρότυπα παραγωγής και επεξεργασίας, ειδικά σε περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να γνωρίζουν ποια συστατικά είναι παρόντα λόγω διατροφικών, θρεπτικών ή ιατρικών συνθηκών (π.χ. διαβήτης ή αλλεργίες).Εκτός από την ποιότητα των συστατικών, υπάρχουν και απαιτήσεις υγιεινής. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το περιβάλλον επεξεργασίας τροφίμων είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο ώστε να παράγει το ασφαλέστερο δυνατό τρόφιμο για τον καταναλωτή. Η ποιότητα των τροφίμων αφορά επίσης την ανιχνευσιμότητα του προϊόντος (π.χ. συστατικά και προμηθευτές συσκευασίας), σε περίπτωση που απαιτείται η απόσυρση του προϊόντος. Ασχολείται επίσης με θέματα επισήμανσης για να διασφαλίσει ότι υπάρχει σωστή πληροφορία για τα συστατικά και για τη διατροφή. Ένας από τους σκοπούς αυτής της εργασίας είναι να διευρυνθεί ο έλεγχος της ποιότητας των έτοιμων σαλατών (τζατζίκι) αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα των συγκεκριμένων τροφίμων. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα εξής: Μικροβιολογικός Έλεγχος, Έλεγχος Βάρους, Έλεγχος Συσκευασίας και Έλεγχος Θερμοκρασίας από Βιομηχανία Παραγωγής έτοιμων Σαλατών.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Διπλωματική_Κοπανίδου.pdfΔιπλωματική Εργασία4.61 MBAdobe PDFView/Open


Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.