Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/34782
Title: Νοθεία στα τρόφιμα: Έλεγχος ποιότητας και κίνδυνοι στα έμβια συστήματα
Authors: Χρόνης, Γεώργιος
Advisor: Τσότσου, Γεωργία Ελένη
Keywords: Νοθεία, Τρόφιμα, Ε.Φ.Ε.Τ., RAPEX, FDA;Adultery, Food, Ε.F.E.T., RAPEX, FDA
Issue Date: 16-Sep-2017
Abstract: Η μελέτη της αυθεντικότητας των τροφίμων είναι ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές οι οποίοι φαίνεται να ενδιαφέρονται τόσο για την ποιότητα των τροφίμων της εποχής μας όσο και για το κατά πόσο διασφαλίζεται η υγεία τους από την κατανάλωση των τροφίμων αυτών. Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα ορισθεί η έννοια της νοθείας και θα γίνει μελέτη των οργανισμών και της νομοθεσίας της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α. σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Θα παρουσιαστούν ορισμένα από τα σημαντικότερα διατροφικά σκάνδαλα στην Ευρώπη και την Αμερική καθώς και η κοινή έκθεση Europol-INTERPOL που, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας OPSON V, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη κατάσχεση παραχαραγμένων ή υποβαθμισμένων τροφίμων και ποτών, μέχρι σήμερα, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επιπρόσθετα, θα αναφερθούν οι μέθοδοι/τεχνικές εξακρίβωσης γνησιότητας και ελέγχου νοθείας των τροφίμων σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο και τέλος, θα αναφερθούν οι επιπτώσεις των μη αυθεντικών τροφίμων τόσο στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον.
Appears in Collections:ΚΦΕ Διπλωματικές Εργασίες



This item is protected by original copyright



Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.