Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/34644
Title: Επιπτώσεις Απόβλητων των Ζαχαρουργείων στην Ελλάδα και Δυνατότητες Διαχείρισης τους
Authors: ΣΓΟΥΡΔΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Advisor: ΚΟΜΝΙΤΣΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Keywords: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;Greek sugar industry;Βιοεξανθράκωμα από ουρίδια;production of biochar;Διαχείριση Στερεών-Υγρών Αποβλήτων;management of solid and liquid wastes
Issue Date: 15-Sep-2017
Abstract: Περίληψη Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Αναφέρεται συνολικότερα στις αναπτυσσόμενες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτή, τόσο σε επίπεδο παραγωγικής διαδικασίας όσο και τι επιδράσεις έχουν αυτές στο περιβάλλον. Σκοπός της εργασίας είναι να περιγραφεί κατά προτεραιότητα, δίνοντας έμφαση, ο τρόπος παραγωγής των στερεών, υγρών και δευτερευόντως των αερίων αποβλήτων. Η διερευνητική διαδικασία που παρουσιάζεται στο δεύτερο μέρος της εργασίας, προσδιορίζει τόσο τα στερεά όσο και τα υγρά απόβλητα. Το πως προκύπτουν, ποια τα χαρακτηριστικά τους, ποια η υφιστάμενη διαδικασία επεξεργασίας και διάθεσης τους και ποιές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να επιφέρουν. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει την βιομηχανική μονάδα, σε σχέση με τα στερεά και υγρά απόβλητα της. Εξετάζεται αν οι αναφερόμενοι τρόποι αντιμετώπισης επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης, η εργασία ασχολείται με τις δυνατότητες εφαρμογής εναλλακτικών τρόπων διάθεσης και αξιοποίησης τόσο των στερεών αλλά και των υγρών αποβλήτων, με την χρήση άλλων ή καινοτόμων τεχνολογιών που δεν έχουν βρει εφαρμογή ακόμη στην Ελληνική Βιομηχανία ζάχαρης, όπως είναι η δυνατότητα παραγωγής βιοεξανθρακώματος (biochar) από στερεά απόβλητα.
Appears in Collections:ΔΙΑ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Διπλωματική Εργασία προς ΕΑΠ Σγούρδας Κωνσταντίνος std 96324.pdfΔιερεύνηση αποβλήτων2.12 MBUnknownView/Open


This item is protected by original copyright



Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.