Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/33670
Title: Συγκριτική ανάλυση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και εφαρμογή σε εταιρεία τροφίμων: μελέτη περίπτωσης»
Authors: ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Advisor: Γούτσος, Σταύρος
Keywords: ασφάλεια τροφίμων
Issue Date: 1-Oct-2016
Abstract: Η παρούσα διπλωματική εργασία βασίζεται στην θεωρητική ανάλυση τέτοιων συστημάτων μέσω της παράθεσής τους και εφαρμογής του σε μία εταιρεία τροφίμων και δη ένα συσκευαστήριο νωπών αλιευμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα εφαρμογής τους. Πιο αναλυτικά, στο θεωρητικό πλαίσιο, στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται εκτενής αναφορά στην ποιότητα και στα κύρια χαρακτηριστικά της, στην έννοια, τους ορισμούς, τις διαστάσεις, τους Guru της ποιότητας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η εξέλιξη της ποιότητας στον χρόνο, τα συστήματα ασφάλειας και τα πρότυπα στην βιομηχανία τροφίμων, το σύστημα HACCP, το GFSI και η πιστοποίηση ποιότητας. Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται το σύστημα ποιότητας BRC και GLOBALG.A.P., αντίστοιχα, αναφερόμενοι στο πεδίο εφαρμογής, τις απαιτήσεις και τα οφέλη των δύο προτύπων. Ακολουθεί το πρακτικό πλαίσιο με ανάλυση του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας, περιγραφή των προϊόντων, καθώς και η προσαρμογή της εταιρείας στα δύο πρότυπα ποιότητας.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ final.pdfκυριως σωμα1.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.