Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/33220
Title: Ανάλυση απόδοσης και ποιότητας συστήματος παραγωγής προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής
Authors: ΨΑΡΡΑ, ΕΛΕΝΗ
Advisor: Τσαρουχας, Παναγιώτης
Keywords: TPM;OEE;απόδοση;ποιότητα;διαθεσιμότητα;TTR;TBF;γραμμή παραγωγής κρουασάν
Issue Date: Oct-2016
Abstract: Στη σύγχρονη εποχή, οι καταναλωτές περιμένουν από τους κατασκευαστές να παρέχουν άριστη ποιότητα, αξιόπιστη, παροχές και ανταγωνιστικές τιμές. Η συντήρηση και η διαχείρισή της δεν αποτελεί πια αναγκαίο κακό, αλλά έχει αποκτήσει στρατηγική σημασία για τους πιο ανταγωνιστικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο. Για την διατήρηση αξιόπιστων μηχανών ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή παραγωγική διαδικασία, πολλοί Οργανισμοί εφαρμόζουν Ολική Παραγωγική Συντήρηση Total Productive Maintenance (TPM) για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού. Η Ολική Αποτελεσματικότητα Εξοπλισμού (Overall Equipment Effectiveness OEE), παρέχει ποσοτικές μετρήσεις που αφορούν στη διαθεσιμότητα, την απόδοση και την ποιότητα για την μέτρησης της απόδοσης αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού, ή ολόκληρης της διαδικασίας. Η μελέτη αυτή εφαρμόζει την Ολική Αποτελεσματικότητα Εξοπλισμού, σε μια αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής κρουασάν. Η γραμμή αποτελείται από αρκετές μηχανές με κοινό μηχανισμό μεταφοράς που μπορούν να παρουσιάσουν διαφορετικές αστοχίες. Η μηχανή που έχει παρουσιάσει αστοχία, σταματά να λειτουργεί και αναγκάζει όλη τη γραμμή να λειτουργεί χωρίς να παράγει, ενώ παράλληλα προϊόν (πρώτη ύλη, ενδιάμεσο προϊόν ή τελικό προϊόν) της γραμμής απορρίπτεται λόγω ποιοτικής υποβάθμισης. Η αρνητική επίπτωση είναι η μείωση του ρυθμού παραγωγής. Η ΟΕΕ μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία, αναγνωρίζοντας τα πρωταρχικά προβλήματα που αφορούν στους δείκτες της διαθεσιμότητας, της απόδοσης και της ποιότητας.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ _ ΨΑΡΡΑ ΕΛΕΝΗ.pdfΚυρίως σώμα διπλωματικης4.07 MBAdobe PDFView/Open


Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.