Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/31994
Title: Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Authors: ΧΑΤΖΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Advisor: ΠΟΛΙΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Keywords: ποιότητα ελαιολάδου, στάδια καλλιέργειας, στάδια παραγωγής – επεξεργασίας, αποθήκευση, τυποποίηση, βελτίωση ποιότητας, νομοθεσία, χαρακτηριστικά ποιότητας, οξύτητα, υπεροξείδια, δείκτες ποιότητας (Κ, ΔΚ), οργανοληπτικά στοιχεία, εργαστήριο αναλύσεων;olive oil quality, cultivation of olive trees, management of olive fruit and olive oil, olive oil storage, quality package, quality improvement, National and European law and rules, quality features and characteristics, oil acidity and peroxides, K, DK quality indicators, organoleptic elements, laboratory
Issue Date: 2016
Abstract: Η μελέτη που ακολουθεί αφορά στην εξέταση της βελτίωσης των Ελληνικών παρθένων ελαιολάδων κατά την τελευταία δεκαετία. Σκοπός της εργασίας είναι να αναλυθούν ενδελεχώς οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου, αλλά και να δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες μέσα από την βιβλιογραφία που έχει μελετηθεί, για το τι μπορεί να γίνει από τους παραγωγούς αλλά και από αυτούς που διαχειρίζονται αυτό για να επιτευχθεί ακόμα καλύτερης ποιότητας προϊόν. Μέσω της τήρησης συγκεκριμένων διαδικασιών και πρακτικών όπως θα δούμε, δύναται τα ήδη πολύς καλής ποιότητας Ελληνικά παρθένα ελαιόλαδα να γίνουν ακόμα καλύτερα, αποκτώντας μεγαλύτερη φήμη και κατ επέκταση μεγαλύτερη εμπορική αξία. Θα αναφερθεί επίσης η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία / κανόνες που ισχύουν και πρέπει να τηρούνται για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας, ενώ τέλος μέσα από στατιστική ανάλυση των στοιχείων / δεδομένων ποιότητας που έχουν δοθεί από ιδιωτικό εργαστήριο αναλύσεων για τα τελευταία δεκαεπτά έτη, θα μελετήσουμε εάν έχει υπάρξει βελτίωση στην ποιότητα αυτού την τελευταία δεκαετία. Από τη μελέτη προκύπτει ότι παραγωγοί και τυποποιητές, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες και πρακτικές έχουν επιτύχει κατά την τελευταία δεκαετία σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ελαιολάδου. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι έχει υπάρξει ευαισθητοποίηση αυτών και βελτίωση των πρακτικών σε όλα τα επίπεδα, από την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων, έως και τη διαχείριση του καρπού και του παραγόμενου ελαιολάδου.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΑΠ - Δ. ΧΑΤΖΗΣ-Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.pdfΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ2.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.