Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/31599
Title: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Authors: ΒΡΑΝΑΚΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Advisor: ΤΖΙΝΙΟΥΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Keywords: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ;QUALITY MANAGEMENT, FOOD
Issue Date: Oct-2016
Abstract: Η παρούσα μελέτη αναλύει την διείσδυση και την επίδραση των εργαλείων Διαχείρισης της Ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων, με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρωτογενούς έρευνας που διενεργήθηκε για τις ανάγκες της παρούσης εργασίας. Μελετάται ο αντίκτυπος της εφαρμογής των συστημάτων ποιότητας στις Ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων και αναλύεται η συσχέτιση των συστημάτων ποιότητας, όπως τοISO 22000 και τοISO 9001 σε συνδυασμό με το HACCP,με τις επιδόσεις των επιχειρήσεων του κλάδου διαχρονικά. Τα στάδια της έρευνα που διενεργήθηκε έχουν ως εξής: Αρχικά, συγκεντρώθηκαν πληροφοριών μέσω μιας βιβλιογραφικής ανασκόπησης σχετικά με τη Διαχείριση της Ποιότητας και ειδικά το ISO 22000 και το ISO 9001 σε συνδυασμό με το HACCP και τα προβλήματα που αυτά καλούνται να αντιμετωπίσουν στη βιομηχανία τροφίμων. Δεύτερον, έγινε συλλογή δεδομένων από τη βιομηχανία τροφίμων. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από έρευνα μέσω ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων σε επαρκή αριθμό από Ελληνικές επιχειρήσεις κρασιού και ελαιόλαδου. Τέλος, έγινε διαχρονική σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων πριν και μετά την εφαρμογή των συστημάτων ποιότητας. ΣκοπόςτηςμελέτηςαυτήςείναινασυγκεντρώσειγνώσηγύρωαπότηνΔιοίκησηΠοιότηταςκαιναερευνήσειτηνδιείσδυσηκαιτιςεπιπτώσειςστιςΕλληνικέςεταιρίεςκρασιούκαιελαιολάδου, καθώς και να συγκρίνει τις επιδόσεις εταιριών με και χωρίς πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας για να διαπιστωθεί αν η υιοθέτηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας αξίζει το κόστος. Η διάρθρωση των κεφαλαίων μετά την εισαγωγή έχει ως εξής: Στο δεύτερο κεφάλαιο διερευνώνται τα προβλήματα του κλάδου των τροφίμων και ο ρόλος των Προτύπων Ασφαλείας. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα κύρια Πρότυπα Ασφαλείας που εμφανίζονται στην Ελλάδα στον κλάδο των τροφίμων και γίνεται σύγκριση αυτών. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η κατάσταση των επιχειρήσεων κρασιού και ελαιολάδου στην Ελλάδα. Στο πέμπτο ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας. Στο έκτο τα επεξεργασμένα αποτελέσματα και στο έβδομο κεφάλαιο τα συμπεράσματα.
Appears in Collections:MBA Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vranakis-E-ΑΔΕ-ATH1.pdf'Κυρίως σώμα διπλωματικής' & 'Παράρτημα'1.57 MBUnknownView/Open


This item is protected by original copyright



Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.