Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/15566
Title: ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ:ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΙΑΣ
Authors: ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Issue Date: 21-Jul-2009
Abstract: Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα αναπτύξουμε την εφα-ρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και τηςβιολογικής Γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς .Σκοπός καιτων δύο αυτών συστημάτων είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον,η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των τροφίμων.Στην βιολογική Γεωργία θα αναφέρουμε τον ορισμό της και τονομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται. Επίσης θα κάνουμεαναφορά στην ιστορική εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας, στηνβιολογική καλλιέργεια στην Ελλάδα και στα πλεονεκτήματα τηςΕλλάδας για την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς .Κατόπιν θαεξετάσουμε πώς καλλιεργείται η ελιά σε όλα τα στάδια τηςπαραγωγής της, όπως φυτοπροστασία, άρδευση, κλάδεμα, καιαναλυτικά σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της καλλιέργειατης.Στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης θα αναφερθούμε σεόλα τα άρθρα του και τις κυριότερες κατευθυντήριες γραμμέςτου σε μία Γεωργική Εκμετάλλευση και θα το εξειδικεύσουμεστην ελαιοκαλλιέργεια. Θα εξετάσουμε όλες τις γεωργικέςαπαιτήσεις και προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν ώστε ναπιστοποιηθεί το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε μιακαλλιέργεια και συγκεκριμένα στην ελαιοκαλλιέργεια. Θακάνουμε μια αναλυτική εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρω-μένης Διαχείρισης στην καλλιέργεια της ελιάς, και πως εφαρμό-ζεται με τον καλύτερο τρόπο εφαρμόζοντας όλους τους κώδικεςτης ορθής γεωργικής πρακτικής. Στο τέλος θα κάνουμε μία σύ-γκριση μεταξύ του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισηςκαι της βιολογικής γεωργίας και θα αναφέρουμε τα τελικά συμ-περάσματα.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TSILIKAS%20PANAGIOTIS.pdf1.96 MBUnknownView/Open


This item is protected by original copyright



Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.