Please use this identifier to cite or link to this item: https://apothesis.eap.gr/handle/repo/15518
Title: Συνδιαστική εφαρμογή των σύγχρονων δυνατοτήτων της κινητής τηλεφωνίας και των απαιτήσεων H.A.C.C.P., στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας, σε βιομηχανία τροφίμων
Authors: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ, ΖΑΚΑΛΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Issue Date: 25-Aug-2008
Abstract: ΠΕΡΙΛΗΨΗΗ Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία με τίτλο «Συνδυαστική εφαρμογή των σύγχρονων δυνατοτήτων της κινητής τηλεφωνίας και των απαιτήσεων HACCP, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σε βιομηχανία τροφίμων», εκπονήθηκε στα πλαίσια ολοκλήρωσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση ποιότητας» και αναφέρεται στην εταιρεία με επωνυμία FROSTICO-HELLAS A.E., η οποία είναι φανταστική, ενώ τα στοιχεία που αφορούν σε αυτήν είναι υποθετικά.Η εργασία είναι δομημένη στα ακόλουθα κεφάλαια: Στο Πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μια ιστορική αναδρομή των συστημάτων ποιότητας, αναλύονται οι κατηγορίες κινδύνων των τροφίμων και γίνεται η σύνδεση του HACCP με τα άλλα συστήματα ποιότητας. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στις αρχές του HACCP, στα προαπαιτούμενα προγράμματα και στο πρότυπο EN ISO 9001:2000.Στο Δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται μία ιστορική αναδρομή στις Τηλεπικοινωνίες, στην δομή και στην αρχιτεκτονική του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, στην υπηρεσία του SMS και ειδικότερα στην τεχνολογία SMS-STREAΜ, την οποία χρησιμοποιεί η επιχείρηση FROSTICO-HELLAS A.E., για την διαχείριση της ποιότητας των προϊόντων της.Στο Τρίτο κεφάλαιο, γίνεται αναλυτική παρουσίαση του Εγχειριδίου Ποιότητας της εταιρείας FROSTICO-HELLAS A.E. και παρουσιάζονται η γενική πολιτική ποιότητας της εταιρείας καθώς και οι διαδικασίες που το τεκμηριώνουν.Στο Τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της επιχείρησης, οι πιθανοί κίνδυνοι , καθώς και τα κρίσιμα σημεία εφάνισής τους, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικότερα με τη χρήση της ανάλυσης επικινδυνότητας.Στο Πέμπτο κεφάλαιο, αναπτύσσονται αναλυτικά οι τρεις ακόλουθες διαδικασίες:Α. Αποθήκευση α´, β´υλών και τελικών προϊόντων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η δομή και διαχείριση της αποθήκης, η παραλαβή και επιστροφή των προϊόντων αλλά και εμπορευμάτων της επιχείρησης, ο τρόπος αποθήκευσης τους, οι απογραφές των αποθεμάτων τους, καθώς και οι ποιοτικοί έλεγχοι που διενεργούνται για την διαχείριση της ποιότητάς τους, σε συνδυασμό με τη βοήθεια των τεχνολογιών της κινητής τηλεφωνίας.Β. Εκπαίδευση Προσωπικού.Αρχικά παρουσιάζεται μια εισαγωγή σχετικά με την τη μεθοδολογία οργάνωσης και υλοποίησης της εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στους όρους, τις προϋποθέσεις και το εννοιολογικό πλαίσιο για την εφαρμογή αποτελεσματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο ικανοποίησης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας. Ειδικότερα, αποσαφηνίζονται οι απαιτήσεις, ο εντοπισμός των αναγκών εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός –απολογισμός της εκπαίδευσης και η αξιολόγηση καθώς και η σημασία τήρησης αρχείων.Γ. Διορθωτικές-Προληπτικές Ενέργειες.Η διαδικασία αυτή περιγράφει την ενεργοποίηση και εφαρμογή προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας και βελτιστοποίησης του Συστήματος της FROSTICO-HELLAS A.E. Αναλυτικότερα, γίνεται αναφορά στην επισήμανση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων, δυσλειτουργιών και μη συμμορφώσεων, καθώς και η πρόταση και εφαρμογή των προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών για την αντιμετώπισή τους. Τέλος, παρουσιάζονται συμπεράσματα, σχετικά με την συμβολή των σύγχρονων τεχνολογιών της κινητής τηλεφωνίας, αλλά και των αρχών του H.A.C.C.P, στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων στην βιομηχανία των τροφίμων.
Appears in Collections:ΔΙΠ Διπλωματικές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A5-%CE%96%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9A%CE%91.pdf
  Restricted Access
3.47 MBUnknownView/Open


Items in Apothesis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.